Реклама / Ads
0| 3461 |25.05.2022 НОВИНИ

Мирослав Иванов, ПП: Опозицията не е конструктивна. Коалицията върви в правилната посока

.
Мирослав Иванов Източник: стопкадър, Nova News
Има напрежение в Народното събрание. Опозицията се заяви като конструктивна, но в никакъв случай не е такава и надали някой български гражданин трябва да живее със съзнанието, че имаме такава. Напротив – тя се опитва всячески да разклати управлението, което не е в интерес на гражданите. Мисля, че коалицията върви в правилната посока, заяви зам.-председател на Народното събрание от квотата на „Продължаваме Промяната“ Мирослав Иванов.
 

„Напрежение се опитва да се създава по отношение на правителството от ден едно. Непрекъснато се спекулира, че това правителство няма да издържи повече от 2 месеца, защото е формирано по нетипичен за българските стандарти начин – включва партии от крайно ляво до крайно дясно. Виждаме, че с диалог, компромиси, взаимни отстъпки и високо ниво на премереност и отговорност вече 6 месеца успяваме да взимаме важни решения за страната“, обясни той.

 

Иванов отбеляза още, че всяка седмица се провежда Коалиционен съвет на лидерско ниво, както и че непрекъснато има работни групи, които обсъждат конкретни законопроекти и решения: „В коалицията всеки защитава своята позиция, има спорове, но в крайна сметка надделяват аргументите“.

 

„От „Продължаваме Промяната“ имаме ясна посока и цел, дали сме ясни обещания, че искаме да победим модела на управление от последните 15-20 години. Ясно поставихме своите претенции на масата. Работим неуморно, за да постигнем възможно най-много от това, което сме обещали преди изборите“, посочи още Мирослав Иванов.

 

Относно предстоящата актуализация на бюджета, той заяви: „Когато приехме бюджета през февруари, тогава напрежението дойде основно от опозицията. В момента от колегите ми, които са в Комисията по бюджет и финанси, няма индикации, че има теми, които да създадат червени линии. Мисля, че отново ще внесем проект за бюджет, който да обединява вижданията на четирите формации в коалицията“.

 

Зам.-председателят на Народното събрание коментира и антикризисните мерки, около които управляващите се обединиха: „Първата стъпка беше те да се изчистят на ниво коалиция. Всички са наясно, че едно изливане на пари не е решение. Няколко седмици се анализираше какво се случва и какви мерки са подходящи. Едно такова изсипване ще повиши още повече инфлацията, а не беше това идеята. Сега започва работа по това как тези мерки със законодателни решения ще бъдат имплементирани и как те ще се отразят на потенциалната актуализация на бюджета“.

 

Запитан за появилата се информация в Politico за това, че премиерът Кирил Петков планира да присъства на среща на политическите лидери на групата „Обнови Европа“, която ще се състои на 30 май и че това е „най-силният знак, че неговата партия „Продължаваме Промяната“ се готви да се присъедини към либералната група на европейско ниво“, Мирослав Иванов нито отрече, нито потвърди: „Към момента не мога да кажа нищо, защото няма взето такова решение от ръководния орган на „Продължаваме Промяната“, т.е. от т.нар. Изпълнителен съвет“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3364 |20.05.2022 Мирослав Иванов: Петков вчера ми звънна и попита как да ми окаже подкрепа, имам ли нужда от него в НС . 0| 3034 |19.05.2022 След тричасови дебати: Опозицията не успя да свали зам.-председателя на НС Мирослав Иванов . 0| 3204 |18.05.2022 Опозицията в парламента иска оставката на зам.-председател от ПП . 0| 3386 |10.05.2022 Христо Казанджиев: Безочие е опозицията сега да критикува за газовата криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads