Реклама / Ads
0| 4398 |27.04.2019 НОВИНИ

Митрополит Киприян ще донесе Благодатния огън и в Северна Македония

.
Рано сутринта на Велика събота официална българска църковна делегация отпътува за светия град Йерусалим, където ще вземе участие в богослужбата в храм „Възкресение Господне”, който е построен на самия Гроб Господен.
 

За пръв път македонският епископ Яков ще лети с българска правителствена делегация.

 

Всяка година, преди Възкресение Христово, в светия град се събират хиляди християни от цял свят очакват да слезе Благодатният огън, който е чуден отблясък от Божествената светлина и доказателство за Божествената същност на нашия Господ Исус Христос. Той е знак за Божията милост към нас човеците и ни укрепява в нашата надежда за възкресение и вечен живот.

 

По решение на Св. Синод, тази година българската църковно делегация ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприян.

За първи път в правителствения самолет заедно с нашите духовници ще пътува и представител на Македонската православна църква.

 

За 14-та поредна година представители на БПЦ донасят Благодатния огън директно от Божи Гроб и го разпространяват по всички български епархии и храмове.

 

По традиция в навечерието на православната Пасха духовенство от всички православни църкви, начело с Йерусалимския патриарх вземат участие в литийното шествие, с което трикратно се обикаля параклиса, издигнат над Гроба Господен, съобщава БГНЕС. След това, съгласно традицията, Йерусалимският патриарх снима одеждите си, и останал по подрасник, влиза сам при Гроба на Господ Иисус Христос, за да изпроси в молитва невеществения огън, който по чудесен начин се изсипва върху плочата на Гроба.

 

С надежда очакваме и тази година Бог да снисходи към нас, човеците, и да даде от Своя божествен огън за наша духовна радост, упование и подкрепа!

Очаква се българската църковна делегация да донесе Благодатния огън от Йерусалим около 19.00 часа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4548 |04.04.2019 Митрополит Антоний: Спекулации са опитите за напрежение с папата . 1| 3901 |03.04.2019 Митрополит Киприан ще донесе Благодатния огън от Йерусалим . 0| 4045 |01.03.2019 Паметник на митрополит Натанаил вдигат в Гоце Делчев . 2| 4196 |12.02.2019 Отец Никанор: Позицията по стратегията за детето не e на Ловчанския митрополит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads