Реклама / Ads
12| 4109 |02.03.2023 НОВИНИ

Москва: Украински диверсанти водят бой в Брянска област! Киев: Провокация - класическа, преднамерена!

.
Границата на Украйна с Русия
Руските държавни медии съобщиха за боеве на руска територия близо до границата с Украйна. Според ТАСС „украински диверсанти“ са пресекли границата, влезли са в две села на руската Брянска област и са взели заложници. Новината не може да бъде потвърдена независимо.
 

Съобщението на официалните руски медии идва след поредица от събития, свързани с възможна украинска намеса на руска територия. Сред тях е изпращането на украински дронове в Белгородска област, а според някои твърдения - и в Ленинградска, и в Московска области. Киев не е потвърждавал това.


Това е класическа преднамерена провокация, смята съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Той определи така онази част от информацията, която се отнася до твърдението, че „диверсантите“ са дошли от Украйна.


„Партизанското движение набира сила и настъпателност в Русия. Бойте се от вашите партизани“, написа Подоляк в Туитър, като по този начин намекна, че събитията в Брянска област са дело на вътрешноруска въоръжена група, опозиционна на Кремъл.


Двете села, за които става дума, са Любечане и Сушани. В социалните мрежи беше публикувано видео, на което двама души в камуфлажна униформа са застанали пред сградата на пощата и медицинския пункт в Любечане. Един от тях казва, че са бойци на Руския доброволчески корпус, които искат да „освободят родната земя“.


По-рано независими руски медии, работещи в изгнание, бяха писали, че Руският доброволчески корпус е съставен от руски емигранти и е част от Международния легион, който се бие на страната на Украйна.


Независимото издание „Важни истории“ публикува неназован по име участник в корпуса, според когото в цялата операция са участвали 45 души. Те са организирали засада на две руски бойни машини и не са взимали заложници.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3520 |25.02.2023 Радан Кънев: Героизмът и саможертвата на украинския народ са основният фактор за спиране на агресията . 3| 3410 |24.02.2023 ЕС е приел около четири милиона украински бежанци, 50 хиляди от тях са в България . 2| 3091 |22.02.2023 Размениха проруски духовници за украински военнопленници . 7| 3049 |22.02.2023 Руският парламент ще приеме закони за интеграцията на анексирани украински територии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads