Реклама / Ads
0| 2757 |16.11.2022 НОВИНИ

МВР с обществена поръчка за 20 мобилни камери за 2 млн. лв. без ДДС

.
Министерството на вътрешните работи иска да закупи 20 стационарно-преносими устройства за контрол на скоростта за 2 млн. лв. без ДДС. Това показва справка в регистъра за обществени поръчки.
 

Поръчката е публикувана на 14-ти ноември. Крайният срок за подаване на оферти е 9-ти декември. Тя включва: доставка, инсталация, настройване, конфигуриране, тестване и пускане в действие на цялото оборудване и софтуер. Очаква се интегриране с автоматизирани информационни системи на МВР и предаване на данни за генериране на електронен фиш. Предвижда се обучение на работещите с устройствата служители на МВР, както и техническа поддръжка и гаранционно обслужване на устройствата.

 

Машините за контрол на скоростта трябва да обхващат поне три пътни ленти. Необходимо е да извършват валидно измерване на скорост, заснемане, документиране и разпознаване на регистрационните номера на не по-малко от 95% от всички МПС, които са извършили нарушения.

 

От МВР искат устройствата да засичат нарушения на скоростта на превозни средства в диапазона от 30 до 300 км/ч по всяко време на денонощието. Камерите трябва да засичат нарушителите при смяна на пътната лента, както и шофиране в близост (паралелно или един зад друг). Необходимо е да регистрират и случаите на разминаване (изпреварване), а също и при движение в лента за принудително (аварийно) спиране на автомагистрала.

 

Другото условие в обществената поръчка, е машините да съхраняват минимум 40 000 заснети нарушения, както и да работят поне осем часа със собствена батерия. Устройствата ще съхраняват данните на всички преминали превозни средства, включително и тези без установени нарушения - в т.ч. регистрационен номер, дата, час, място и посока на движение. МВР посочва, че изтриване на файлове не може да става от оператор през потребителския интерфейс, без да са прехвърлени всички данни в автоматизираната информационна система на ведомството.

 

За последните две години това е втора обществена поръчка за устройства, които да следят за нарушители на скоростта. Справка на БТА на сайта на Агенцията за обществени поръчки показва, че

 

През август 2021г., по времето на Бойко Рашков, също е обявена процедура за 2 566 666.67 лв. без ДДС. Тя е за доставка на 56 стационарно-преносими уреди за контрол на скоростта. Те са с подобни спецификации като в настоящата обществена поръчка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3270 |16.11.2022 ЕС предупреждава феновете на световното: Не сваляйте мобилните приложения на Катар . 17| 36182 |12.11.2022 ”Обективната” обществена телевизия: Любенов се извини на Добрев от ГЕРБ. ”Не искал” да му зададе някои въпроси . 2| 3134 |07.11.2022 Пл. Бобоков и Пл. Узунов пак осъдиха прокуратурата за бездействие. Некадърност или поръчка са били обвиненията . 1| 3306 |16.10.2022 Започват проверки на пазара за автомобилни гуми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads