Реклама / Ads
3| 4896 |09.10.2007 НОВИНИ

МВР пак се похвали, че знае петимата гранде мафиоти. И какво от това?

.
Пет човека оглавяват организираните престъпни групи у нас. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев пред бТВ. Той се похвали, че в МВР работели по нов метод и чисто нова организация.
 
Имало сформиран специален екип, който следял положението с мафията. Изявлението бе направено в изнесеното в Плевен студио на телевизията. Там се провежда и национално съвещание на МВР за отчитане резултатите от двегодишната работа на ведомството.

Имаме версии по убийствата на банкера Емил Кюлев и атентата срещу бизнесмена Манол Велев, заяви още Илиев, който е историк по образование. Ставало дума за 3-4 възможни варианта, по които работели спецовете.

Главният секретар отчете и перфектно сътрудничество между МВР и прокуратурата. Това довело до намаляване на престъпленията, дори били предотвратени поръчкови убийства. Те били намалели с цели 3,7 на сто.

На плевенското съвещание се обсъждат и възможностите за прозрачност на работата на МВР и гражданския контрол.

Предизвикан коментар: Илия Илиев е от Плевен. От Плевен е и министър Румен Петков. Преди дни шофьор на камион, също от Плевен, се оплака, че е рекетиран от полицаи, а единият дори го душил, че не дава доброволно 50 лева. Шофьорът разказа доста убедително пред камера какво се е случило. Шефът на Първо районно в Плевен каза, че ще се извърши проверка. Точно в тези думи е заровен ключът от бараката, г-н Петков и г-н Илиев. За вас проверка означава да се питат обвинените дали е вярно обвинението срещу тях. Те отричат артистично: „Сакън, ние сме избрали тази професия да браним гражданите, да браним закона..." Така разследването приключва. Пред медиите МВР-шефовете обясняват как зли сили, най-вероятно политически, се опитват да опетнят името на полицаите. За по-сигурно шофьорът ще бъде изкаран пияница, побойник, лъжец, измамник и още какво ли не. Нито дума за това какъв е мотивът на един обикновен водач на МПС да топи пред цялата държава двама полицаи. А такъв не се заблязва на хоризонта.

Следващ момент. МВР от доста време се пъчи, че знае петте мафиотски боса. Знае ги, но не ги лови. Странна работа. Все едно да виждаш откъде ти тече покрива, но да го следиш скрит, без да го поправиш... Всъщност във всеки град хората могат да изброят по петима баш мафиоти, но тях никой не ги закача.

Следващ слаб момент: работело се по 3-4 версии за атентатите срещу Кюлев и Велев. Каква нелепост! Има покушения - има и версии. Какво по-естествено от това?! Ако не уважавате нас, уважавайте себе си и не се унижавайте с такива „разкрития".

Колкото до „новината", че нов спецекип диша във врата на мафията - също нищо ново. Още докато беше шеф на НСБОП ген. Валентин Петров бе създал такива екипи. По онова време той предложи и приемането на закон, подобен на американския РИКО за борба с мафията. Само медиите му обърнаха внимание. Така, че не се хвалете със стари неща. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5177 |09.10.2007 Първи генералски дуел в София . 4| 9069 |09.10.2007 Инфаркт покоси Никола Дамянов, обявен за „мишена" на Маргините . 0| 5503 |09.10.2007 Веска Караманова предложи общините да помогнат за учителските заплати . 0| 4719 |09.10.2007 "Планът Колев" ще спасява Пернишко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads