Реклама / Ads
7| 5122 |13.08.2019 НОВИНИ

МВР: Проверяват бизнеса на двамата собственици след погрома в заведение в София

.
Задържан е единият собственик и двама от извършителите на погрома в заведение в София. Издирват се другите участници. Установено е, че двама бизнесмени са имали неуредени финансови взаимоотношения. ”Тези времена са отминали, държавата няма да позволи подобно разрешаване на конфликти. Има законов ред, има съд, където се решават такива конфликти”.
 

Това заявиха пред медии главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

МВР трябва да се грижи за реда, но до момента никой не ни е потърсил, записите са качени директно в социалните мрежи. Потвърдено е, че става въпорс за неуредени финансови взаимоотношеня. Никой от тях до момента не е потърсил каквото и да било съдействие от органите на реда за уреждане на конфликта между тях, каза още той.

 

"Знае се какъв е проблема. Фактът, че не е подаден сигнал е, че не са искали да се намесят МВР и държавата. Разследването е в ход. Ще проверим целият им бизнес.  Проблемът не е бил свързан със самото заведение, имат други бизнес взаимоотношения. От тримата установени до момента - само един е с криминални прояви. Преди да се случат подобните действия, извършителите са били клиенти на заведението и са консумирали напитки. Задържани са едният от собствениците, както и един от извършителите. На други двама колегите са на адресите. Участниците са 6", каза още Иванов.

 

Припомняме, че към 18 часа снощи, група лица, които до тогава са били клиенти на заведението започват да го рушат, като използват и хладно оръжие, с коет озаплашват персонала. По време на инцидента няма пострадали хора. След това групата изчезва в неизвестна посока.

 

"Работейки по случая, събираме доказателства за всяка една версия и в зависимост от това решаваме дали да я подкрепим или да отхвърлим. МВР трябва да се грижи за реда. Когато човек се страхува се обажда на полицията, а не ходи да говори насам или натам и да качва записи във Фейсбук", заяви главният секретар.

 

До този момент сигнал в МВР няма подаден. Органите са се самосезирали след публикации в социалните мрежи. Със случая са запознати премиера и главния прокурор. По разпореждане на премиера са предприети всички мерки и действия да се разкрият и задържат всички лица свързани с инцидента, каза още Иванов.

 

"Недопустимо е в 2019 г. да се случват такива неща в заведение, посещавано от много хора, в столицата. Тези времена отдавна са отминали. Ние няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме, поръчителите и извършителите на това деяние ще понесат своите последствия спрямо закона. Въпрос на време е да бъдат установени всички участия в тези хулигански действия. В рамките на днешния ден трябва да има повдигнати обвинения. "  заяви още главния секретар.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11634 |07.08.2019 Миролюба Бенатова захапа полицията за „бизнеса с орехи” . 2| 3982 |04.08.2019 Инспектори от БАБХ ще проверяват дворовете в Пловдивско заради африканската чума . 7| 4142 |30.07.2019 Президентът сезира КС за финансирането на партиите от бизнеса . 8| 4146 |26.07.2019 Проверяват за още две огнища на африканска чума по свинете, съобщи Танева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads