Реклама / Ads
3| 2178 |27.07.2024 НОВИНИ

Над 100 стълкновения на фронта в Украйна за денонощие

.
На фронта
Въздушна тревога отново беше обявена тази нощ в няколко области в Източна Украйна, съобщиха местни медии. Украинският президент Володимир Зеленски разказа за тежката обстановка на фронта в източната част на страната. По данни на армията за последното денонощие на фронта е имало над 100 стълкновения, повече от една трета - отново в района на Покровск, в Донецка област. За засилването на украинските позиции там говори в своето видеообръщение президентът Володомир Зеленски:
 

"С министъра на отбраната и с военното командване подробно анализираме ситуацията на сложните направления и преди всичко край Покровск в Донецка област. Именно това направление е и остава главното в руските атаки. Трябва да бъде направено и ще бъде направено всичко, за да засилим нашите позиции и способността ни да нанасяме съществени загуби на окупатора".

 

По-рано украинските медии съобщиха за ракетна атака срещу военно летище в Крим, който беше анексиран от Русия от 2014 г., като се позоваха на военни източници в Киев. Към момента украинската страна не е предоставила подробности за атаката. Няма и коментари от руска страна.

 

Руското военно министерство съобщи, че противовъздушната отбрана е прехванала 21 украински дрона над Брянска област за по-малко от три часа. Губернаторите на Курска и Воронежка област пък обявиха заплахи от нападения с безпилотни апарати.

 

Междувременно председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз е превел на Украйна първите приходи от замразените руски авоари. Авоарите на Руската централна банка, блокирани в Европа след началото на агресията срещу Украйна, възлизат на около 200 милиарда евро. През май тази година лидерите на съюза се договориха да прехвърлят печалбите от тези средства за въоръжаване и възстановяване на страната. Получените сега от Киев средства възлизат на 1,5 млрд. евро.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2253 |27.07.2024 218 випускници на НВУ ще получат първите си офицерски пагони . 0| 2167 |27.07.2024 Реакции след откриването на Олимпиадата: Епично, изключително, уникално . 1| 2225 |27.07.2024 Объркаха Южна със Северна Корея на церемонията по откриването на Олимпийските игри . 1| 2179 |27.07.2024 Почина и момичето, пострадало в Елин Пелин, двама още в неизвестност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads