Реклама / Ads
5| 6774 |13.07.2012 НОВИНИ

Над 79 били "мераклиите" да убият Доневио

.
Васил Донев
79 са хората, които са имали финансови и имотни взаимоотношения с разстреляния лихвар от разложкото село Баня Васил Донев-Доневио, имената им са включени в изготвения от полицията списък на лица за проверка на алиби.
 
Всеки от тях би могъл да бъде извършител или поръчител на кървавата екзекуция, станала преди дни, при която на място загина лихварят Доневио, неговата дясна ръка Бинко Робов и работничката му Емине Кьосева, разстреляни в джипа на лихваря на няколко метра от краварниците му, в близост до пътя Баня-Банско, пише в. Струма.

В момента ченгетата работят и по списък на ловци от региона, които имат регистрирани ловни карабини, тъй като не може категорично да се каже, че Доневио е разстрелян с автомат “Калашников”. Първоначалната версия, че стрелецът е бил един, отпадна след направените последователни няколко огледа на мястото на инцидента. Според криминалистите стрелците са били най-малко двама и не повече от трима. Няма следи от автомобил в близост до убийството, което означава, че стрелците са слезли от гората и са се върнали обратно в нея. Затова никой нищо не е видял, независимо че в ранната сутрин трафикът от хора към полето, Разлог и Банско е голям.

Убийството е трудно за разследване и засега прогнозите не са оптимистични, твърдят разследващи. Няма надеждни доказателства, нито свидетели. Оцелелият при стрелбата съпруг на Емине - Мирослав Кьосев, не си спомня нищо. Най-големите врагове на Доневио - братята Еринини, имат желязно алиби. Единият е в затвора в Италия, другият е бил със семейството си извън Банско, установила проверката.

Има няколко ресторатьори и хотелиери от Банско и Разлог, които са били чести клиенти за заеми. Лихвите им се увеличавали всеки месец, като напоследък Доневио раздавал кредити на 40% лихва. Направил мрежа от лихвари в целия регион, които снабдявал с “живи пари” за раздаване. От тях той също вземал проценти.

В момента се търси връзка между убийството на благоевградския лихвар Димитър Сукалински-Банскалията и разстреля на Доневио. Проверява се дали Сукалински е бил в списъка на неговите дилъри. Знае се, че в Благоевград човек на Доневио е собственик на охранителна фирма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 114| 6236 |11.07.2012 В Брюксел ни хвалят; били сме дисциплинирани реформатори . 17| 6189 |09.06.2012 Новите ни магистрали били като немските . 13| 5650 |06.06.2012 Противоградните ракети били полезни; минимизирали щетите . 13| 5557 |30.05.2012 Поне 20 млн лв били щетите от земетресението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads