Реклама / Ads
2| 4491 |27.07.2010 НОВИНИ

Б. Найденов: Убийства се поръчвали за много ниски суми

.
Бойко Найденов
Смятаме, че сме разкрили схемата, по която са работили „Килърите", каза зам.-главният прокурор.
 

Една мярка за неотклонение не означава, че лицата са виновни, а ако съдът ги освободи срещу гаранция, това не значи, че прокуратурата не си е свършила работата, обяви по БНТ зам.-главният прокурор Бойко Найденов. Нататък следва събирането на достатъчно доказателства, за да влезе съответното дело в съда, който да се произнесе, добави той.

Смятаме, че сме разкрили схемата, по която са работили „Килърите", съобщи Найденов; сега оставало да се съберат още доказателства. Съществувало подозрение, че въпросните лица са извършили и други убийства, освен тези, в които са обвинени, но не трябвало предварително да се говори за това.

Най-важното в случая било да се стигне до лицата, поръчвали убийствата. Ъндърграундът трябвало да разбере, че всеки трябва да спазва законите в тази страна. Не може в 21 век да се поръчват убийства, категоричен беше Найденов. Той разкри, че убийства били поръчвани за много ниски суми от порядъка на две-три и пет хиляди лева. Разкриването на схемата и организацията било трудно, защото независимо, че ставало дума за група, част от хората в нея не се познавали помежду си.

След като се изготви едни обвинителен акт, защитниците искат подробно да се запознаят с материалите по делото, уточни Найденов и посочи, че затова обвинителният акт дори и да изготвен, не влиза веднага в съда. Прокуратурата изготвила обвинителния акт срещу „Наглите" и в момента защитата се запознавала с него. По  делото „Октопод" все още се работело, но всичко било почти готово. За връзка между „Наглите" и „Октопода" било рано да се правят изводи.

Защита на екссоциалния министър Ем. Масларова в момента се запознавала с материалите по нейното обвинение, оповести Найденов. Проверките не се огласявали в ефир, отговори зам.- главният прокурор на въпрос за прокурорската проверка за хонорара на Ахмед Доган.

Делата не се бавят, за да се изчака създаването на специализираните съдилища, каза Найденов, който подкрепял идеята за създаването на такива съдилища за борба с организираната престъпност, за да могат съдии и прокурори да работят по-спокойно. Ако всички сме от едната страна и има воля, въпросът с организираната престъпност щял до голяма степен да бъде решен, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4900 |01.07.2010 М. Найденов: Най-плодородната земя да бъде обработвана . 1| 4838 |10.06.2010 М. Найденов: ДПС и БСП подстрекават тютюнджиите . 0| 8991 |26.05.2010 Обвиниха "наглия" Вальо Бореца в 2 убийства . 0| 5400 |26.05.2010 Б. Найденов: По „Наглите" вече се пише обвинителния акт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads