Реклама / Ads
2| 2792 |23.08.2023 НОВИНИ

Неформално Радев би могъл да подкрепи кандидатите за кметове

.
Не вярвам и не виждам къде Румен Радев има общо с успешни кметове. Въпросът обаче е до каква степен тези хора, които се кандидатират, ще имат подкрепата на президента. Тук големият въпрос за нас от тук нататък ще бъде как да разграничим тези, които имат някаква подкрепа от негова страна, макар и неформална - от тези, които казват, че са от хората на президента
 

Това заяви пред Нова телевизия бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев. 

 

Засилват се спекулациите, че държавният глава се кани да участва в местния вот през кандидат-кметове от бившето служебно правителство. Един от тях е бившият регионален министър в служебния кабинет арх. Иван Шишков, който все още не признава официално дали ще се впусне в надпреварата за София. Друго спрягано име е това на Иван Демерджиев, бившият МВР шеф, който също не казва ще участва в местните избори. 

 

Друго спрягано име е това на Димитър Николов, който към момента е кмет на Бургас от ГЕРБ. Възможно е той да се кандидатира за пети мандат, но чрез инициативен комитет, зад който би могъл да застане Радев. Областен управител на Румен Радев в Сливен, който е член на БСП също обяви, че ще се кандидатира за кмет. Издигна го инициативен комитет.

 

Кутев коментира и последните престрелки между Румен Радев и изпълнителната власт. Последният повод за размяна на реплики дойде в събота, когато държавния глава от връх Шипка отправи куп обвинения към правителството. От връх Шипка Радев заговори за народно движение, което даде повод за спекулации около евентуалния политически проект на президента. Според Кутев държавният глава не е обявил народното движение, а го е констатирал и не иска правителството да падне. 

 

"Дали иска падането на правителството - той ясно е показал, че не е съгласен с начина, по който се създаде това правителство. Не мисля, че има президент, който да иска служебно правителство", добави Кутев пред Нова телевизия. 

 

Според него Радев звучи като човек, който казва, че най-накрая трябва да свърши прехода.

 

"Тези симпатични хора, които сега управляват държавата, дойдоха с идеята, че ще променят нещо. Те вече бяха 7 месеца на власт, сега са още три месеца на власт - дайте да започне промяната. Промяната не е да станат едни от столовете, за да дойдат други. Време е да започне промяната, не да я продължим", каза Кутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2952 |22.08.2023 Любомир Стефанов: С разделението, което всява, Радев отдавна е прекрачил границата на търпимото и добрия тон . 9| 2692 |22.08.2023 Даниел Смилов: Радев иска да сглоби геополитически “троянски кон” . 24| 12807 |22.08.2023 Дойче веле: Президентът Радев все по-остро и преднамерено се заявява като фронтмен на опозицията срещу управляващите . 4| 3026 |22.08.2023 Елена Дариева: Говорейки за властова булимия, президентът Радев полага усилия в посока нов патриотичен проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads