Реклама / Ads
1| 3250 |01.02.2023 НОВИНИ

Netflix с драконови мерки срещу споделянето на акаунти с приятели

.
Стрийминг платформата Netflix планира да въведе драконови мерки срещу практиката потребители да използват един и същи акаунт от различни локации.
 

Платформата изчислява, че над 100 млн. от потребителите й по света използват услугата чрез името и паролата на някой друг. По този начин услугата се надява да пресече тази практика - ход, който според ръководството се надява да докара повече приходи.


Помощният център на Netflix вече има подробна информация за това при какви условия потребителите могат да споделят акаунтите си. 

 

Акаунтите в Netflix все още могат да се споделят, но само в рамките на едно домакинство. Освен това от компанията ще изискват свързване на услугата през Wi-Fi с устройство, намиращо се на основното местоположение на потребителите и употреба поне веднъж на всеки 31 дни.

 

Netflix ще подкани потребителите, които се опитват да влязат в акаунта ви на друго място, вместо това да се регистрират за свой собствен акаунт и ще блокира достъпа им, докато не го направят.

 

Какво означава това за пътуващите? 

 

Влизането в Netflix извън дома ви може да доведе до блокиране на използваното устройство от Netflix. Пътуващите потребители, които искат да използват Netflix на хотелски смарт телевизор, служебен лаптоп и т.н., могат да поискат временен код от услугата, когато влизат. Това ще им даде достъп до акаунта им за седем последователни дни.


Стрийминг платформата планира и въвеждането на реклами, които могат да бъдат избегнати срещу заплащане - няколко долара над абонаментния план.


Тези мерки изглеждат като предпазливи първи стъпки за избягване на масовото споделяне на пароли между различни потребители. Ако не отговорят на очакванията на Netflix за ограничаване на тази практика, компанията може да въведе и още по-строги мерки, сред които таксуване на потребителите, които продължават да го правят.


През 2022 г. Netflix започна да тества методи за таксуване на потребителите с 3 долара, когато някой извън дома влезе в техния акаунт в няколко латиноамерикански държави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2997 |30.01.2023 Демерджиев: Взети са мерки, за да се избегнат провокации в РСМ за честването на Гоце Делчев на 4-ти февруари . 2| 2845 |25.01.2023 Никола Стоянов: Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март . 0| 2874 |25.01.2023 Правителството обсъжда нови мерки срещу високите цени на горивата у нас . 0| 3075 |24.01.2023 Съдията по мерките на задържаните от ”Нексо” си направи отвод

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads