Реклама / Ads
2| 3723 |19.03.2023 НОВИНИ

Невена Петрова: Това е репутационна война срещу мен и бившия изпълнителния директор на ”Ел Би Булгарикум”

.
Невена Петрова
”Срещу мен и бившия изпълнителния директор -Николай Маринов тече една репутационна война от месец, откакто ни уволниха от Държавната консолидационна компания.” Това коментира в ”Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Невена Петрова - бивш председател на Съвета на директорите на ”Ел Би Булгарикум”. Настоящият директор на ”Ел Би Булгарикум” Владимир Русев отговори на думите на Петрова. Той посочи, че се работи с изцяло българско мляко, но неизгодните договори не могат да бъдат прекратени изцяло, защото има заплаха от изплащане на големи неустойки.
 

В отговор на участието на иконимическия минстър Никола Стоянов в предаването миналата седмица, Петрова заяви, че предишното ръководство на "Ел Би" никога не е прекратявало покупките на мляко от български доставчици: "Документи от дружеството могат да го покажат. Имам списък на български доставчици от северозапада, от които не е имало прекъсване на покупки. Става въпрос за 10 местни производители, малки фермери, които доставят мляко ежедневно и "Ел Би" събира млякото със собствен транспорт.


Невена Петрова коментира още, че никога не са саботирали доставките на българско мляко, а през януари т.г. са добавили три нови доставчика, с които и новото ръководство работи в момента. Тя заяви още, че в последния ден на мандата на старото ръководство е направено авансово плащане към една от фирмите вносители на мляко и въпреки твърденията на министъра, че "и до момента нито капка не е доставена", има документи за доставени цистерни на 1.20 лв., която е най-ниската цена в дружеството, т.е. те продължават да работят на цените, договорени от бившия изпълнителен директор и същевременно казват, че ние сме действали неправомерно".

 

Според Петрова прокурорската проверка в "Ел Би" се дължи на това, че тя и бившият изпълнителен директор Николай Маринов са обвинени в неправомерни действия от други хора в контролния орган на дружеството: "Кое е престъплението - че сме доставили допълнително количество мляко на възможно най-ниски цени, на база на което намалихме цените с 30%? То не само се запазва от сегашното ръководство, а и се намалява още".

 

По-късно в предаването се включи настоящият директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев, който отговори на думите на Невена Петрова. Той посочи, че действително част от доставките през м. февруари с българските производители не са прекратени, но от тях не е поръчвано мляко за сметка на новите две фирми, с които е подписан договор от цена 1.50лв., 1.53лв. при пазарна цена 1.09лв. Около 70% е поръчвано именно от тези фирми. Само 30% е доставяно от българските фирми.

 

Русев допълни: "Сега ние работим с изцяло българско мляко. Неизгодните договори към този момент не могат да бъдат прекратени изцяло, защото сме заплашени от изплащане на големи неустойки." Той посочи, че цените на продуктите са намалени във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" . Русев очаква цените да бъдат намалени и в големите вериги, след преговори с техните ръководства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3259 |18.03.2023 Зеленски: Путин носи отговорност за депортирането на 16 000 деца, това е държавно зло . 6| 3855 |16.03.2023 Проф. Гарабед Минасян: Това, което чухме от министъра на финансите, беше пародия . 0| 3406 |16.03.2023 Илияна Йотова защити служебния кабинет и посочи, че България не е пред фалит . 8| 8140 |16.03.2023 Евгений Кънев: Притеснително е, че няма информация за приходите в бюджета. Това е липсващият слон в стаятa

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads