Реклама / Ads
0| 4649 |17.12.2019 НОВИНИ

Николай Облаков: В България няма да се появи алтернатива от нищото

.
Николай Облаков
„Не мисля, че в България може да се появи от нищото някаква алтернатива. Това минава през жестоки промени в настоящите политически партии“. Това заяви пред БНР председателят на платформата „Консерваторъ“ Николай Облаков. Според него ще има вътрешни трансформации в партиите.
 

„Този разрез минава през политическия апарат – минава през ГЕРБ, минава през БСП, минава през средата им“, изказа мнението си той .


По думите му патриотизмът като политическа тенденция го има, но като политическа партия - не:


„Има отделни лица от всяка една партия, които могат да са изразители на това нещо. Като дефинирана политическа партия, политически субект, не съществува. Има хора, които се заявяват като консерватори, Петър Москов основава консервативна партия, но като политическо представяне в парламента, все още няма такава. Вероятно може и да има. Мисля, че е неизбежно да се случи в някакъв момент нещо подобно. Въпросът е как ще мине – дали през нов политически субект, дали през разцепление на другите партии. По скоро ще бъде второто“.


Николай Облаков определи българина като социално-консервативен, но това според него не е осъзнато.


В събота в литературен клуб „Перото“ платформата ще представи официално второто издание на специализираното издание „Годишникъ 2019“. По думите му изданието тази година е доста по-обемно. Искаме да представим алтернативната гледна точка в България, която не е засягана в медиите по никакъв начин, обясни той и уточни: „Алтернативна на либералното статукво. Това не означава само тези, които се обявяват за либерали. Това е цялостният либерален консенсус. Може да го видим и в европейски мащаб, не само в български. Либералното статукво е, че всъщност няма разлика между най-големите основни партии. Това е и причината крайно леви партии да набират популярност, защото хората не виждат представителство, независимо дали в ляво или дясно, защото всичко е едно и също“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 20869 |17.12.2019 Макрон спира еврофондовете за България . 4| 3976 |17.12.2019 ”Нестле България” с принос към намаляването на въглеродните емисии . 0| 4528 |13.12.2019 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 16-20.12.2019 г. . 5| 4132 |12.12.2019 България завежда иск по пакет „Мобилност”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads