Реклама / Ads
7| 8891 |26.05.2008 НОВИНИ

Нинджи обраха медиен шеф, полицията е по петите им

.
Нинджи обраха къщата на известна журналистка, главен редактор на столична медия. Домът се намира в престижен софийски квартал с охрана. Нападението станало преди десетина дни, но не фигурира в сводката на МВР.
 
Преживяното можело да се сравни с филм на Джеки Чан или ранния Брус Ли. Журналистката се прибрала вечерта, отключила си спокойно и влазла в къщата. След това се отправила към спалнята. Отворила вратата, включила лампата и замръзнала - срещу нея стояла приведена фигура на класическа нинджа, с черно облекло и забулено лице. Миг по-късно маскираният надал боен вик и с акробатичен скок изчезнал през прозореца. Чак тогава жената се опомнила от шока и също се развикала. След секунди долетял човек от охраната, но от нинджата нямало и следа. Оказало се, че гардовете, които дефилирали покрай къщите в района, не са усетили нищо. Минути по-късно за случилото се бил уведомен лично министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той обещал пълно съдействие и дискретност по случая.

Има данни, че полицаи са влезли в дирите на бандата, която вършее безнаказано в столицата и района вече цяла година. Криминалистите били събрали достатъчно свидетелски показания, на базата на които изградили профил на действията на екзотичните крадци. Залавянето им било въпрос на време. Предполага се, че в групата участват хора с гимнастическа подготовка, много здрави физически, които притежават и алпинистки умения и техники.

Полицаи коментираха, че им е наредено да не говорят за екшъна, нито да коментират какви мерки са предприети. Според тях през последния месец на територията на София са станали няколко дръзки престъпления срещу известни българи от политиката и бизнеса. Домът на зам.-шеф на парламентарно представена партия е бил обект на нападение, при което била подпалена входната врата. Полицията е предприела светкавични действия по издирване на бандитите, но засега без успех. Политикът сам е пожелал случаят да не се разгласява и дори се обадил на няколко главни редактори на медии, да не тиражират случилото се. Мотивът му бил, че в обществото може да се създаде напрежение и да плъзнат слухове, които да се отразят на политическия живот в страната. Преди две години от НСО пък пазеха в тайна няколко месеца, че има отправени заплахи срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Това наложило край сградата в кв. „Бояна", където той живее да бъде поставена плътна охрана.

През последната година групата на нинджите е извършила десетки обири в елитни столични квартали, твърдят запознати.

Нинджи ограбили през януари и домът на индийския милионер Прамод Митал, собственик на „Кремиковци", в София. Крадците отмъкнали 300-килограмова каса, в която се предполагало че има доста пари и бижута. Информация за нападението се появи в някои медии, но от полицията отказаха да коментират случилото се. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5424 |16.02.2008 Полицията скочи срещу крави . 10| 7632 |13.12.2007 Пребитият журналист Асен Йорданов не е търсен от полицията за разкритията за корупция . 1| 5747 |29.10.2007 Грозен скандал с протоколите в НДК, полицията заключва членове на комисии . 0| 5690 |06.03.2007 От полицията зависи колко място за действие се предоставя на престъпните групи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads