Реклама / Ads
10| 7638 |13.12.2007 НОВИНИ

Пребитият журналист Асен Йорданов не е търсен от полицията за разкритията за корупция

.
Изпитвам удовлетворение, че съм разкрил истината, но пък и яд, тъй като след разследванията, които правя не се случва нищо. Това каза журналистът Асен Йорданов, който бе пребит преди дни в Бургас от четирима мъже в предаването „Тази сутрин”.
 

Освен него там гостува и журналистката Мария Николаева, с която заедно публикуваха в началото на февруари тази година два материала на тема “Кръстоносният поход срещу Странджа” във вестник „Политика”. В тях бяха описани схемите, по които среди от БСП и ДПС проявяват апетити към природния парк.

По думите на Йорданов, той е очаквал хора от прокуратурата и полицията да се свържат с него след материала и евентуално да им помогне с информацията и документите, които има, но никой не е изявил такова желание до този момент. Според журналистите това посегателство срещу Йорданов е във връзка с този материал. Малко след излизането му на бял свят няколко яки мъже влязоха в редакцията на “Политика” в ИПК “Родина” и заплашвали Мария Николаева със заливане с киселина. Тя е била предупредена да не пише срещу БСП и ДПС. На въпрос на Ана Цолова дали се страхуват за живота си, журналистите обясниха, че гневът е по-голям, но има и страх, който всеки човек в такава ситуация би изпитал. „Аз имам две деца и когато излизам с тях изпитвам неспокойство”, каза Мария Николаева. Според нея има реална възможност да се открият кои са били нападателите, тъй като тя вече знае нейните "сплашвачи" и ако полицията съдейства може да има развитие и по този случай.

В разследването на журналистите са засегнатиинтересите на зам.- председателя на ДПС Йордан Цонев, както и земеделските министри от настоящия и предходния кабинет Нихат Кабил и Мехмед Дикме и един зам.- министър, обясни още Йорданов.

Освен това поради смяна на ръководството на вестниците „Монитор”, „Телеграф” и „Политика” се оказало, че разследванията на Асен Йорданов не съвпадат с новата редакционна политика на изданията и неговият побой е бил отразен съвсем накратко и почти не е било обърнато внимание на случая. В следствие на това 8 журналисти от „Телеграф” подават оставка, която после е била трансформирана като дисциплинарно уволнение. Във връзка с това Йорданов обясни, че никой от неговите нови работодатели не се е свързал с него, за да обсъдят случая. Негови колеги обаче чули коментари от страна на новото ръководство, че лесно щяли да му "отрежат главата", каза самият той. Според него най-добре би било да се проведе разговор с новите собственици, за да се изясни случая и да не се дава възможност на слухове да ескалират напрежение. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5522 |13.12.2007 Пари от "Трамкар" се изливали в “Столичен Електротранспорт” . 0| 5064 |13.12.2007 Здравни работници излизат на улицата . 1| 7595 |13.12.2007 Ученици се ръгат с нож и в Самоков; в Разградско погребват дете . 2| 5297 |12.12.2007 Вретенаров отстранен от поста си и обвинен в длъжностно престъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads