Реклама / Ads
11| 4662 |19.02.2017 НОВИНИ

Нинова: БСП е алтернативата на старото, което ГЕРБ олицетворяват

.
Актуалната тема от изминалата седмица е докладът на служебния кабинет за ревизията на правителството „Борисов – 2“. Ние ще изчакаме в понеделник публикуването му, ще се запознаем в детайли със съдържанието му и ще коментираме секторно какво е отразено там – за истинското съдържание на държавата. Така започна изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова на заседанието на НС на партията.
 
Ето и цялото изказване на Корнелия Нинова:

Но от това, което излезе дотук, бих искала да коментирам две неща. Двата основни стълба от политиката на ГЕРБ рухнаха – строителството на магистрали и пътна мрежа. От констатациите се вижда, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки за строителство на магистрали са нагласени до такава степен, че само не е казано името на фирмата. Ние предупредихме за това преди пет месеца. Изпратихме и сигнал до прокуратурата. Те ни нарекоха лъжци. Сега излиза истината. Не строят магистрали, а нагласяват обществени поръчки. Затова и качеството им е такова. А къде отиват парите на хората, ще разберем. Рухва и вторият стълб – еврофондовете. Спрени са парите по програма „Наука“. Отбелязан е риск за спиране на парите в Министерството на земеделието заради забавени обществени поръчки. Ние предупредихме преди 4 месеца. Те ни нарекоха лъжци. Истината днес – на тях им ги спират. На фона на тази истина последваха объркани мисли на уплашени хора. А те са: за строителството на магистралите правено било от държавната фирма – лъжа. Държавната фирма е само касичката, през която минаваха плащанията към частните и приближените до властта фирми. ОП „Наука“ - ГЕРБ: „Пуснахме писмо до Кунева, но тя не разбра“ – лъжа. ГЕРБ отстояваха със зъби и нокти реформата в образованието, както и програмата, когато ние предупреждавахме за пропуските там. Програмата в земеделието – имало забавяне, защото ние сме били поставили условия отиващото си правителство да не пуска обществени поръчки в последния месец – лъжа. Само за един месец това правителство изхарчи над 2 млрд. лв. А обществени поръчки са пускани и в деня на предаване на властта – 27.01.2017г.

Трети въпрос, обсъждан вчера от Борисов: взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв. Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв. Кой ще връща този дълг? Думите му, че дългът стои в резерва също са лъжа. Затова искаме ревизия по дълга. Ще го отправим писмено и официално до служебния премиер – кога е взет, колко, при какви условия, с какви лихви, от кои банки и кои консултанти.
Накрая, г-н Борисов вчера обяви, че новата им програма е продължение на старата.

Уважаеми, другарки и другари, те ще продължат постарому това, което имахме досега. Това, което над 2 млн. българи отхвърлиха с гласуването си на президентските избори. Ние сме алтернативата на старото, което те олицетворяват. Ние сме и промяната на статуквото в две насоки. Първото е в платформата и политиките, които предлагаме на българския народ. Второто – в лицата, които ще олицетворяват тази промяна – авторитетни наши партийни другари, но и аКорнелия Нинова: БСП е алтернативата на старото, което ГЕРБ олицетворяват. Ние сме и промяната на статуквото
 
Изказване на лидера на БСП на заседанието на НС на партията
 
Актуалната тема от изминалата седмица е докладът на служебния кабинет за ревизията на правителството  „Борисов – 2“. Ние ще изчакаме в понеделник публикуването му, ще се запознаем в детайли със съдържанието му и ще коментираме секторно какво е отразено там – за истинското съдържание на държавата. Но от това, което излезе дотук, бих искала да коментирам две неща. Двата основни стълба от политиката на ГЕРБ рухнаха – строителството на магистрали и пътна мрежа. От констатациите се вижда, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки за строителство на магистрали са нагласени до такава степен, че само не е казано името на фирмата. Ние предупредихме за това преди пет месеца. Изпратихме и сигнал до прокуратурата. Те ни нарекоха лъжци. Сега излиза истината. Не строят магистрали, а нагласяват обществени поръчки. Затова и качеството им е такова. А къде отиват парите на хората, ще разберем. Рухва и вторият стълб – еврофондовете. Спрени са парите по програма „Наука“. Отбелязан е риск за спиране на парите в Министерството на земеделието заради забавени обществени поръчки. Ние предупредихме преди 4 месеца. Те ни нарекоха лъжци. Истината днес – на тях им ги спират. На фона на тази истина последваха объркани мисли на уплашени хора. А те са: за строителството на магистралите правено било от държавната фирма – лъжа. Държавната фирма е само касичката, през която минаваха плащанията към частните и приближените до властта фирми. ОП „Наука“ - ГЕРБ: „Пуснахме писмо до Кунева, но тя не разбра“ – лъжа. ГЕРБ отстояваха със зъби и нокти реформата в образованието, както и програмата, когато ние предупреждавахме за пропуските там. Програмата в земеделието – имало забавяне, защото ние сме били поставили условия отиващото си правителство да не пуска обществени поръчки в последния месец – лъжа. Само за един месец това правителство изхарчи над 2 млрд. лв. А обществени поръчки са пускани и в деня на предаване на властта – 27.01.2017г.

Трети въпрос, обсъждан вчера от Борисов: взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв. Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв. Кой ще връща този дълг? Думите му, че дългът стои в резерва също са лъжа. Затова искаме ревизия по дълга. Ще го отправим писмено и официално до служебния премиер – кога е взет, колко, при какви условия, с какви лихви, от кои банки и кои консултанти.
Накрая, г-н Борисов вчера обяви, че новата им програма е продължение на старата.

Уважаеми, другарки и другари, те ще продължат постарому това, което имахме досега. Това, което над 2 млн. българи отхвърлиха с гласуването си на президентските избори. Ние сме алтернативата на старото, което те олицетворяват. Ние сме и промяната на статуквото в две насоки. Първото е в платформата и политиките, които предлагаме на българския народ. Второто – в лицата, които ще олицетворяват тази промяна – авторитетни наши партийни другари, но и аавторитетни обществени личности, за чието издигане в нашите листи дълбоко ви благодаря. Нашата партия, вие, проявихте мъдростта да издигнете тези хора и да покажем, че единствени в политическата система на България разбрахме какво се окачва от нас.

Нашите опоненти излизат със старата платформа и нейно продължение, но и със старите лица. Само министри - водачи на листи. При нас, отново ви благодаря, 40% нови хора.
Продължаваме и днес с тази промяна. Благодарение на вас, на вашия опит, на вашата близост до хората в страната- сте номинирали 56 души, които не са членове на БСП, обществени авторитети, хора, които са уважавани в областните съвети, по места и в страната и те са: професори по медицина и лекари, параолимпиец, олимпийски шампион, учители и директори на училища, дейци на науката и културата, директори на театри и актьори, представители на Тракийските дружества, земеделци, представителите на кооперациите, Централния кооперативен съюз, инженери, професор по реторика в Софийския университет, доктор на икономическите науки, адвокати, архитекти, специалисти във военния сектор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4661 |17.02.2017 Нинова: Повтаряме модела с ген. Радев за изборите . 8| 4443 |13.02.2017 Нинова: Няма да правя коалиция с ГЕРБ . 2| 3879 |08.02.2017 Нинова: 6 партии внесохме 6000 подписа за отличен 6 на изборите . 12| 5086 |04.02.2017 Нинова: Ще закрием паралелната държава на мафията и корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads