Реклама / Ads
6| 3263 |13.01.2022 НОВИНИ

Новак Джокович e поставен под номер 1 на Australian Open

.
Източник: БГНЕС
Тече жребият за определяне на сингъл категориите мъже и жени на Australian Open, а Новак Джокович официално е поставен под номер 1 за предстоящия турнир, предава CNN. Първоначалнo жребият беше отложен с малко над час в очакване на решението на правителството на страната по казуса с тенис звездата.
 

Припомняме Ви, че в понеделник тенис звездата спечели съдебно дело срещу австралийските власти, вследствие на което бе освободен от мигрантския лагер и започна тренировки. Преди дни Джокович беше задържан летището в страната под претекст, че визата му е невалидна. Тенис звездата пристигна в държавата, за да вземе участие в Australian Open, като по-рано беше получил официално разрешение, че може да се включи в турнира, въпреки че не е ваксиниран срещу COVID-19.

 

"Имахме закъснение", потвърди говорител на Tennis Australia пред АФП, след като жребият за първия турнир от Големия шлем за годината, първоначално насрочен за 15:00 (04:00 GMT) в Мелбърн Парк, не се проведе.

 

По-късно организаторите казаха, че ще започне в 16:15 часа, без да се дават повече подробности за отлагането.

 

Премиерът на Австралия Скот Морисън отклони въпрос на репортер относно визата на Новак Джокович на пресконференция в Канбера в четвъртък. Морисън беше попитан защо все още не е взето решение дали австралийското правителство ще отмени възстановената виза на Джокович.

 

„Имам предвид последното изявление на г-н Хоук и тази позиция не се е променила“, каза той, имайки предвид министъра на имиграцията Алекс Хоук, който все още може да реши да депортира Джокович. „Това са лични министерски правомощия, които могат да бъдат администрирани от  Хоук и за момента няма да давам никакви коментари."

 

Световният номер 1 Новак Джокович се стреми към 10-та титла в Мелбърн Парк и рекордна 21-ва от Големия шлем, но все още не е ясно дали ще участва на турнира, или ще бъде депортиран.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3651 |12.01.2022 Сагата Джокович: Ноле обвини агента си в невярно попълнена информация . 16| 4388 |10.01.2022 Задържаха отново Новак Джокович в Австралия? . 10| 4673 |10.01.2022 Австралийският съд: Джокович трябва да бъде освободен, визата му е неправомерно отнета . 18| 3754 |09.01.2022 Чичото на Джокович: Не може да се отнасяте така с най-добрия спортист на планетата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads