Реклама / Ads
0| 4266 |24.08.2016 НОВИНИ

Новият треньор на ЦСКА Еди Йорданеску пред 7DF: Няма да има групички, ще гоним титлата!

.
Преди броени минути ЦСКА обяви, че има нов треньор. 7DniFutbol.bg ексклузивно се свърза с него и той говори, дори преди от клуба да са обявили официално неговото име – Едуард Йорданеску.
 
„Поласкан и щастлив съм, че ще работя клуб с такава богата история, толкова много титли и трофеи като ЦСКА. Знам и, че това е голяма отговорност по същите причини. В момента пътувам с кола от Букурещ към София, защото сутринта самолетният полет беше много рано и не бяхме стигнали до споразумение. Сега уточнихме всички детайли по моят договор, който ще подпиша утре. Тази сутрин си стиснахме ръцете по телефона с г-н Гриша Ганчев и неговият син Данаил, с когото водих всички преговори“, започна Йорданеску пред 7DF и обясни, че срещата с феновете на „Българска армия“ тази вечер е изцяло по негова идея.

„Разбрахме се договорът ми да е за 1+2 години. Не е в моя стил да се обвързвам дългосрочно, да имам подписани „дълги бракове“, защото всичко зависи от играта и резултатите на отбора. Когато изтекат първите 12 месеца от контракта, с ръководството на ЦСКА ще седнем и ще анализираме постигнатото през този период и ще преценим дали да продължим съвместната си работа.

Стилът, който налагам в отборите си е офанзивен. Атакуващият футбол е начинът да постигаш успехи. Видях няколко мача на ЦСКА през този сезон, запознах се с отбора. Първата ми цел в клуба е да изградим един отбор, в който да няма групички, всички да се борят заедно, да имаме силен манталитет и характер.

Идвам в момент, в който сезонът вече е започнал и аз не съм правил селекцията, така че трябва да работя с групата футболисти, които вече са в ЦСКА. Мисля, че ще са ни нужни 1-2 нови попълнения, но ще видим. Както казах, искам да изградя колектив, в който да няма проблеми, за да преследваме заедно целите си. Трябва да играем добър футбол. Знам, че Лудогорец е наложил превъзходство в българското първенство, гледах ги срещу Левски, като обърнах внимание и на двата отбора. Имам първоначална представа за нивото на футбола в България. Ако играем и се представяме добре, можем да атакуваме първото място“, сподели още Йорданеску. 39-годишният специалист явно е следил добре какво се пише за него в родината ни в последните дни, защото заяви, че е забелязал, че на престоят му в Пандури е обърнато внимание и периодът не е представен като успешен.

„Искам да внеса яснота по този въпрос. Застанах начело на Пандури през декември 2014 година, отборът беше на 14 място от 18 отбора. В този сезон в първенството на Румъния се случваха реформи и трябваше да изпаднат 6 тима. Целта ми беше да спася Пандури от изпадане и го направих, завършихме 9-и и направих нещо, което никой друг треньор преди това в историята на клуба не беше правил – класирах тима на финал за купата на Румъния.

През следващия сезон – 2015/2016, ръководството заяви, че целта пред Пандури трябва да е не изпадне. Аз им казах, че целта за мен е класиране в сред първите 6 отбора, което да ни даде право да участваме и в горните плейофи. Направихме го, заемайки точно шестото място. В края на сезона завършихме трети и за втори път в историята си Пандури стигна до квота за европейските клубни турнири. Отново играхме и финал за купата на страната. През лятото шефовете ми предложиха нов договор – с 25% увеличение на заплатата, много бонуси и процент от продажбата на всеки наш футболист извън Румъния. Отказах им. От януари до юни в Пандури не сме взели нито една заплата, нито една стотинка не получихме от клуба. Не играхме на нашия стадион, а на такъв на 2 часа път от него, защото ръководството го бутна и искаше да построи нов. Пандури обаче има много големи дългове, 12-13 футболисти напуснаха след края на сезона. Нямаше как да остана да работя там и затова отказах предложението на шефовете“, каза Еди Йорданеску и заяви, че може да е само много горд от кариерата на баща си Ангел, който е легенда на румънския футбол и води страната на Евро 2016.

„За мен е голяма гордост и чест. Искам да постигна и да надмина неговите успехи, но това се случва с много години труд и отдаване на професията. Аз имам своя път и ще го следвам“, каза той и си припомни имал ли е сблъсъци с български отбори на футболния терен.

„Срещал съм тимове от България само в приятелски мачове. Бях част от Стяуа в два случая, в които отборът игра в групите на Шампионската лига и в единия дори ги прескочихме, но не срещнахме български съперници по пътя. Във Васлуй, където също съм бил помощник-треньор, също в официален мач нямам среща с българи“, завърши Йорданеску пред 7DF.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4280 |21.08.2016 Старши-треньорът на ЦСКА Христо Янев подаде оставка . 4| 25445 |08.08.2016 Чудовищно! Домусчиев иска от държавата 55 милиона, унищожава ЦСКА и Левски! . 0| 14164 |02.08.2016 УЕФА официално призна ЦСКА на Ицо, Ганчeв и Сектор Г! . 0| 4459 |01.08.2016 Треньорът на „Спартак“-Варна почина на терена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads