Реклама / Ads
0| 2692 |04.09.2022 НОВИНИ

Обсъждат облекчения в Германия заради кризата с руския газ

.
Лидерите на трите партии от управляващата коалиция в Германия обсъдиха пакет от различни мерки за облекчаване на натиска върху обикновените германци, който възникна в резултат на кризата с руския газ и повишаването на цените, предаде ДПА.
 

Разговорите между лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), "Съюз 90"/"Зелени" и ориентираната в подкрепа на бизнеса Свободна демократическа партия (СвДП) започнаха днес следобед във Федералното канцлерство в Берлин.


Преди началото на консултациите лидерът на СвДП Кристиан Линднер и председателят на парламентарната група на социалдемократите Ролф Мюцених казаха, че се планира приемането на "огромен пакет" от помощи.

 

Освен канцлерът Олаф Шолц от ГСДП, вицеканцлерът Роберт Хабек от "Съюз 90"/"Зелени" и  Кристиян Линдер от СвДП, в днешната дискусия се включиха и още няколко министри и лидери от трите политически сили. 

 

Коалиционните партньори са обсъдили възможностите за отпускане на целеви помощи за пенсионери и студенти, намаляването на данъците и замяната на популярния в Германия месечен билет за обществения транспорт от девет евро, който беше валиден до края на миналия месец. 

 

Все още не е ясно как са протекли преговорите, отбелязва ДПА. 

От първи юли отпадна добавката върху цената на тока, чиято цел бе финансирането на изграждането на мрежата от възобновяеми енергийни източници в Германия.

 

Освен това досегашните мерки на правителството включваха и отпускането на еднократна помощ от 300 евро за всички трудово заети лица, еднократна помощ за всички безработни в размер между 100 и 200 евро, увеличение на детските надбавки със 100 евро за дете, намаляване на цените на бензина и дизела за три месеца (юни, юли и август), като за същия период беше въведен и комбиниран билет за обществения транспорт на цена от девет евро. 

 

Някои профсъюзи, крайнолявата партия "Левите" и крайнодясната "Алтернатива за Германия" предупредиха, че през есента могат да призоват за протести.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4061 |31.08.2022 Германски медии пуснаха снимка на българина, арестуван за пожара в Германия . 0| 2733 |30.08.2022 Задържаха българин за палежа на жилищна сграда в Германия . 0| 2844 |29.08.2022 Хванаха шофьор край Белене, купил си книжка от Германия за 1200 евро . 0| 3033 |28.08.2022 Пожар в сграда с българи в Германия, има жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads