Реклама / Ads
5| 3134 |05.04.2023 НОВИНИ

Обвиненията срещу Тръмп - обида спрямо народа. Съдиите и прокурорите били "лунатици"

.
Повдигнатите срещу Доналд Тръмп обвинения в престъпления са "лов на вещици" и "обида за държавата и нацията". Така определи самият той случилото се вчера в обръщаше към своите поддръжници в имението си Мар-а-Лаго само часове след като беше изправен пред съда в Ню Йорк.
 

"Единственото престъпление, което съм извършил, е безстрашната защита на нацията ни от тези, които се стремят да я унищожат", каза Тръмп в първия си коментар. 


45-ия президент на САЩ пледира невинен по всички 34 обвинения в престъпления. Основното обвинение е връзката на Тръмп с предполагаемата му роля в тайна схема за плащане на пари и прикриване на отношенията му с порнозвездата Сторми Даниелс. Парите, които според обвинението е платил на Даниелс, са отчетени като юридически разходи и платени чрез адвоката на Тръмп, по време на предизборната кампания през 2016 г. - афера, която самият той отрича. 


Тръмп нападна окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, описвайки го като "престъпник“, "радикален ляв“ прокурор и "провален окръжен прокурор“, като същевременно призова той да бъде разследван.


Според него той "незаконно е позволил изтичането на огромно количество информация до съдебното жури". Тръмп също нападна щатския съдия, председателстващ делото, действащия съдия Хуан Мърчан, и семейството му.


"Имам съдия, който мрази Тръмп, със съпруга и семейство, които мразят Тръмп", заяви самият той пред симпатизантите си. 


Бившият президент използва речта си не само за да денонсира обвинителния акт, повдигнат срещу него във вторник, но и за да осъди няколко други минали и текущи разследвания срещу него, включително двете му процедури за импийчмънт, обвиненията в измама, повдигнати срещу него от главния прокурор на Ню Йорк Тиш Джеймс и разследването за секретните документи, които той е съхранявал в имението си. Той описа Джак Смит – специалният прокурор, отговарящ за разследването на документите и разследването на усилията на Тръмп да подкопае изборите през 2020 г. – като "лунатик“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5880 |04.04.2023 Арестуваха Доналд Тръмп /видео/ . 1| 2945 |04.04.2023 Тръмп набира преднина пред съперниците си републиканци . 4| 2929 |04.04.2023 Тръмп се изправя пред съда, плащал ли е на порноактриса да мълчи за връзка между тях? . 1| 2999 |02.04.2023 Бившият губернатор на Арканзас влиза в битка с Тръмп за номинацията на републиканците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads