Реклама / Ads
37| 4595 |26.11.2008 НОВИНИ

Оставка на цялото правителство поиска опозицията

.
Цялата опозиция в парламента поиска оставката на правителството. Този път заради безвъзвратно отнетите 220 млн. евро по програма ФАР. Десните обявиха, че на България е нужно ново правителство.
 

 

Оставка на цялото правителство начело с премиера Сергей Станишев, поиска опозиция в парламента. След като правителството понесе значителен удар от ЕК, която безвъзвратно отне 220 млн. евро и отказа да възстанови акредитациите на двете агенции по програма ФАР, сега единодушно опозиционните партии поискаха управляващите да поемат отговорност. Парламентарното мнозинство отхвърли искането на ОДС за изслушване на премиера Сергей Станишев по въпроса, макар да имаше депутати от тройната коалиция, които се въздържаха при гласуването на това искане. Според Йордан Бакалов оставките на отделни министри вече не решавали проблема. „Управляващите разпалват антиевропейски настроения, за да прикрият провала си”, каза от трибуната лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него те започват открита война срещу Европейската комисия, с което допълнително ще навредят на отношенията ни с Брюксел. „В тези условия на България е нужно ново правителство”, категоричен беше той. Станислав Станилов от „Атака” констатира, че всички, които са били в управлението след промените, имат вина за сегашната ситуация.

Единствен от мнозинството думата взе председателят на парламентарната група на левицата Ангел Найденов. Той декларира, че няма подценяване на случилото се и отрече да се проявява високомерие и пренебрежение. Решението на ЕК социалистите възприемали като израз на несправедливо отношение към България, защото то не отразявало реалността и практически свършеното. Той призоваха десницата да не истеризира ситуацията и обяви, че мнозинството ще вземе необходимите нови мерки в структурно, организационно и кадрово отношение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4786 |18.11.2008 М. Миков: Опозицията или желаещите дискредитация на БСП са разпратили СМС-ите . 15| 4481 |12.11.2008 Металурзите скандираха "Оставка" пред Министерски съвет . 25| 4875 |07.11.2008 Обвързаните с картели министри да дават обяснение, поиска социалист . 14| 4882 |03.11.2008 Бойко Борисов разписа оставката на Велизар Стоилов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads