Реклама / Ads
3| 4831 |27.11.2022 НОВИНИ

Отношенията били сложни, но БСП не са затръшнали вратата за ПП. Ще участват в разговори при покана

.
Въпреки скандалът с Изборния кодекс, хартиената бюлетина и кодовете на машините за вота, от БСП и “Продължаваме Промяната” оставят вратата за бъдеща съвместна работа открехната. 
 

Това стана ясно от интервютата на Атанас Зафиров пред Българската национална телевизия и Кирил Петков пред bTV. 

 

“Отношенията ни бяха сложни”, посочи Зафиров, но заяви, че ако левицата бъде поканена на разговори за съставяне на кабинет с втория мандат, от БСП ще приемат. 

 

За протегната ръка заговори и лидерът на ПП Кирил Петков, който тази седмица стана главен герой в разпрата за кодовете за машините и хартиената бюлетина, след като Георги Свиленски го обвини, че е обещал “да предостави кодовете”, ако от червените оттеглят подкрепата си за промените в ИК, които връщат хартиената бюлетина. Петков отрече и заяви категорично - от ПП настояват за по-сериозен одит и зоват левицата да подкрепи промените в ИК именно в тази част. А иначе - ще съди Свиленски за клевета. 

Атанас Зафиров също посочи, че от “Продължаваме Промяната” са обещавали “различни други опции за бъдещето” и то многократно. 

 

"Има манипулация, искаме да сложим край на това и да въведем форма на контрол. За първи път виждам такава ожесточена съпротива на законопроект. Ние не връщаме хартиената бюлетина, а въвеждаме смесен модел на гласуване. В момента затъваме в дребнотемието за начина на гласуване и по-важните неща остават на заден план, тук известна вина има и президентството, тъй като още не е връчен дори първият мандат", коментира Атанас Зафиров.

 

“Не е развод, за да е имало развод, трябва да е имало брак, имаше форма на управление, в която си бяхме поставили определени приоритети. Отношенията ни бяха сложни. Ако бъдем поканени на разговори с втория мандат, ще участваме”, допълни Зафиров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3548 |25.11.2022 Защо чак сега?! МВР започва подготовка на полицаи за принудително спиране на автомобили с мигранти . 7| 3194 |22.11.2022 Окончателно: Без стари автомобили в центъра на София от 1-ви декември 2023г. . 2| 2804 |22.11.2022 Русия призова Турция ”да не дестабилизира” Сирия . 7| 3061 |22.11.2022 Руските войски са ограбили близо 15 хиляди експоната от музея в Херсон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads