Реклама / Ads
7| 4939 |15.11.2015 НОВИНИ

Оцеляла от „Батаклан”: Лежах между трупове и се преструвах на мъртва

.
Дрехата, с която е била облечена Изабел
Една от оцелелите при атентата в концертна зала "Батаклан" публикува във Facebook послание, което трогна милиони. Изабел Баудъри е присъствала на концерта на Eagles of Death Metal, по време на който бяха убити поне 80 души в публиката.
 

Ето нейният разказ:


Никога не предполагаш, че може да се случи на теб. Беше просто рок концерт в петък вечер. Атмосферата беше толкова хубава и всички танцуваха и се усмихваха. И тогава, когато мъжете влязоха през главния вход и започнаха да стрелят, всички наивно си помислихме, че това е част от шоуто.

Това не беше просто терористична атака, това беше клане. Десетки хора бяха застреляни пред очите ми. Подът беше покрит с кървави локви. Плач и викове на възрастни мъже, които държаха телата на своите жени, отекваха в малката зала.

Бъдещето на тези хора беше сринато, семействата им съкрушени. В миг. Шокирана и сама, преструвах се на мъртва повече от час. Лежах между труповете, задържах дъха си, опитвах се да не мърдам, да не плача. Да не показвам страха си на тези мъже, които очакваха точно това.

 

Имах огромен късмет, че оцелях. Но много други не успяха. Тези хора бяха там поради същата причина, поради която и аз – да си прекараме една хубава петък вечер. Тези хора бяха невинни.

 

Този свят е жесток. Подобни действия разкриват и подчертават покварата на хората. Образът на тези мъже, които обикалят около нас като лешояди, ще ме преследва до края на дните ми. Начинът, по който целенасочено стреляха по хората в залата, без да зачитат човешкия живот. Това не беше реално, очаквах някой да ми каже, че това е лош сън.


Това, че оцелях, ми позволява да разкажа за героите. За мъжа, който ме успокояваше и ме предпазваше от куршумите докато хленчех. За двойката, чиито последни любовни думи бяха единственото нещо, което ме накара да вярвам, че все още има добро по света. За полицаите, които успяха да спасят стотици хора. За непознатите, които ме успокояваха на улицата в продължение на 45 минути, през които наистина вярвах, че момчето, което обичам, е мъртво. За ранения мъж, когото обърках с моя любим Амаури, и който, като разбрах, че съм се припознала, ме увери, че всичко ще бъде наред, въпреки че самият той беше изплашен и сам. За жената, която отвори дома си за оцелелите. За приятеля, който ми предложи подслон и излезе, за да ми купи нови дрехи, така че да не се налага да нося окървавената си блуза. За всички вас, които изпращате любящи съобщения в подкрепа – всички вие ме карате да вярвам, че има надежда този свят да бъде по-добър. Но всичко това най-вече е за тези 80 души, които бяха убити вътре в концертната зала, които не бяха късметлии, които не се събудиха днес, за да видят мъката на своите приятели и семейства, цитира я bTV.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4384 |15.11.2015 Голям горски пожар в района на Габрово . 1| 4233 |15.11.2015 Опашката от ТИР-ове на Капитан Андреево е почти до Свиленград . 11| 4853 |15.11.2015 Намериха купчина "Калашници" в кола на терористите в Париж . 20| 4681 |15.11.2015 Гечев: Правителството харчи пари, които никой не му е разрешил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads