Реклама / Ads
12| 2718 |26.06.2023 НОВИНИ

Отслаби ли Пригожин влиянието на Путин?

.
Източник: личен архив
Броени часове след като наемниците от ”Вагнер” влязоха в Русия и почти стигнаха до столицата, те се оттеглиха и освободиха Ростов на Дон.
 

„Един метеж, който както неочаквано започна, така и неочаквано свърши”.

 

Това коментира журналистът Александър Велев пред Нова телевизия по повод еднодневният бун на наемниците от "Вагнер". "Пригожин тръгна към Москва и на 200 км от града се отказа благодарение на Лукашенко, който посредничи между него и Путин. Аз лично не мога да повярвам, че това е инсценировка", посочи  Велев.

 

"Речта на Путин се повтаряше по телевизиите в Русия, в нея той много ясно казваше, че това е предателство и предателите ще бъдта наказани. Ако се вгледате в стойката му и начина, по който говореше, той не се чувстваше много сигурен, търсеше подкрепата на войската и на "вагнеровци", за да не се случи преврат", допълни още журналистът. 

 

По думите му, изглежда, силите, които са стояли зад Евгений Пригожин, са се отдръпнали в последния момент.  

 

Историкът проф. Михаил Станчев е категоричен, че това е инсценировка подготвена преди време. „Пригожин е много близък до Путин. Още в затвора го вербуваха в КГБ. Бивш затворник да развие такъв бизнес е нереално, но понеже самият Путин е в системата, внедриха Пригожин в близкия кръг”, посочи още Станчев в студиото на "Здравей, България".

 

Според Велев или позициите на Путин ще отслабнат, или той ще подходи като Ердоган през 2016 г. , "който се  разправи с всички свои противници и вече няма съпротива в Турция".

 

"Това, че Пригожин заплаши този ядрен арсенал около Воронеш, постави въпроса как да се озаптят тези най-близки около кръга на Путин "кагебешници", които използват доста опасно ядрената заплаха", заяви и журналистът Момчил Дойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2719 |26.06.2023 Бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс предупреди Пригожин „да бъде много внимателен около отворени прозорци“ . 10| 3485 |25.06.2023 Руски адвокат: Путин няма да прости на Пригожин, въпрос на време е да го ликвидират . 11| 5702 |25.06.2023 Росен Плевнелиев вижда три сценария за Путин след пуча на Пригожин . 4| 3132 |25.06.2023 Милен Керемедчиев: Руският президент отгледа тези чудовища. Пригожин е само върхът на айсберга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads