Реклама / Ads
0| 3519 |03.06.2022 НОВИНИ

Панчугов: Краят на кабинета "Петков" ще е обещанието на всичко за всички

.
Усещането за политическа криза у нас е перманентно. Голяма част от вътрешните противоречия в управлението създадоха усещане за слабо и неориентирано правителство, което може да е изнудвано от всеки. Връщаме се към един модел на политическия шантаж. Бързият край на това правителство ще е обещаването на всичко за всички.
 

Това заяви пред bTV политологът Христо Панчугов. 


Според него от ГЕРБ не искат в момента да се ходи на избори, а да се отмие усещането, че Борисовата партия е "враг №1".


"Забравянето на този елемент, поканата към ГЕРБ за различни политики, защото тия търсения започнаха вече, със сигурност е довела до обсъждането на теми с ГЕРБ. Големият въпрос е дали ще видим това обръщане към сътрудничество", смята Панчугов. 


На такова мнение е и Андрей Райчев. Според него целта на ГЕРБ е да излязат от изолация и да започне търсенето на депутатите на Борисов за "политически сделки". 


"Това не им се случва все още. Денят, в който ще се усмихнат, не е този, в който ще падне правителство. Денят, в който ще се усмихнат, е този, в който им се обадят по телефона", посочи още Райчев.


Според него правителството на Кирил Петков успешно е излязлот от двете кризи, които потенциално можеха да додедат до предсрочни избори - въпросът с изпращането на оръжия на Украйна и темата с членството на РСМ в ЕС. Според Райчев големият политически успех на Петков се дължи на това, че той успя да води "политика на двете лица". 


"Петков повтаря нещата, които запада иска да чуе. Той е младият Зеленски. На фона на Орбан изглежда отлично. Нищо подобно от това, което той говори там, не се прави тук. Ние не дадохме оръжие на Украйна, няма да вдигнем ветото от РСМ, но той много иска. Това е просто политика - политика на двете лица, която му донесе успех. Намери им цаката, а тя се оказа елементарна и примитивна до неприличие", посочи още Райчев. 


Според него темата с влизането в еврозоната се ескплоатира от партии като "Възраждане". Приемането на еврото и присъединяването ни към Шенген според Райчев ще вкара страната ни в "ядрото на Европа". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3861 |01.06.2022 Без представители на кабинета „Петков“: Враца се преклони пред Ботев и геройски загиналите за България . 0| 3207 |31.05.2022 Йотова разкритикува кабинета за бежанците: Недостойни изказвания във всякакви посоки . 0| 3553 |30.05.2022 След тристранката: Бизнесът и синдикатите отхвърлиха част от антикризисните мерки на кабинета . 0| 3219 |20.05.2022 Политологът Хр. Панчугов: Липсата на генерален план подкопава основите на това управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads