Реклама / Ads
0| 4546 |30.04.2020 НОВИНИ

Пандемията променя и наградите „Оскар“

.
Източник: БГНЕС
В отговор на последствията от пандемията от коронавируса върху филмовата индустрия, Академията обяви историческата промяна за 93-те награди „Оскар“. Академията за киноизкуство „къса“ традицията и прави изключение, невиждано досега в историята на Холивуд, което ще го промени изцяло – филмите претенденти за „Оскар“ ще могат да дебютират със стрийминг услуга без да минават през кината, но само за тази година.
 

Академията заяви също, че ще обедини двете категории за звук в една и ще премахне DVD екраните за 94-те Оскари през 2022 г. в опит да станат по-въглеродно неутрални, съобщава БГНЕС.

 

Избираемостта на Оскарите е основен въпрос, откакто мерките за социално дистанциране доведоха както до отмяната на големите филмови фестивали, така и до затварянето на киносалоните. Преди това филмът трябваше да мине през минимум седемдневен кино-цикъл в окръг Лос Анджелис, за да бъде смятан за достоен за номинация. Сега филми с предварително планирана премиера в кината се предлагат за домашен стрийминг срещу заплащане. Те вече могат да се класират за най-добър филм и други категории.

 

„Изправени сме пред разгръщаща се реалност на непредвидена, безпрецедентна глобална здравна криза и се опитваме да реагираме на случващото се в света, като в същото време подкрепяме нашите режисьори, които са в обстоятелство извън техния контрол“, каза президентът на филмовата академия Дейвид Рубин.

 

Доун Хъдзън, главен изпълнителен директор на филмовата академия, заяви, че те са в “постоянен разговор с всички части на общността, от студиа и режисьори до собственици на кина”, за да вземат решения, които подкрепят всички.

 

По-рано този месец филмовата академия дари 6 милиона долара, за да помогне на служителите в киното и техните семейства по време на тази криза.

„Основното ни послание е да се грижим за себе си“, добави Хъдзън. „Тази година ще бъдем гъвкави в правилата, защото разбираме колко е безпрецедентно и опустошително всичко.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4981 |30.04.2020 СЗО: Ще има втора вълна на пандемията от коронавируса . 5| 5484 |29.04.2020 Стар френски комикс предсказал пандемията от коронавирус . 0| 3847 |22.04.2020 Пандемията от COVID-19 посегна и на испанската “Томатина” . 2| 3873 |20.04.2020 Някои държави облекчават ограниченията срещу пандемията, в САЩ продължава да е критично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads