Реклама / Ads
1| 4831 |08.01.2008 НОВИНИ

Партията на Костов иска оставките на четирима министри

.
Демократи за силна България поискаха оставките на министрите Емел Етем, Пламен Орешарски, Петър Мутафчиев и Асен Гагаузов заради пълната им некомпетентност и несправянето с кризисната ситуация от началото на годината при обилния снеговалеж.
 

Хората на Иван Костов настояват четиримата да бъдат отстранени от постовете си заради тяхното нехайство и бездушие по време на утежнената обстановка в страната през последната една седмица. Според ДСБ бедственото положение е предизвикано от дезорганизацията и некомпетентността на правителството за справяне с предизвестените от метеоролозите и обичайните за сезона снеговалежи.

„Бездействието на министрите, които управляват Фонд "Републиканска инфраструктура" блокират държавата", заяви зам.-председателят на партията Иван Иванов. Що се отнася до Емел Етем  - тя за пореден път не е предприела абсолютно нищо, категоричен е той.

От ДСБ ще поискат изслушване на премиера Сергей Станишев в Народното събрание за случилото се през първите дни на януари. Според Демократи за силна България министър-председателят трябва да отговори защо не е прекъснал отпуска на ресорните министри и не е свикал заседание на кабинета, за да се предприемат необходимите мерки. Станишев трябва да каже още дали ще потърси отговорност от министрите, които не са си свършили работата и на какво основание даде добра оценка на институциите, които де факто не са се справили с кризите - те доведоха до човешки жертви и причинили огромни икономически щети.

Депутатът от ДСБ и член на парламентарната Комисия по бедствия и аварии Евгени Чачев припомни, че миналата година правителството е отпуснало 100 млн. лв. за снегопочистване без дори да е имало сняг. По-късно са отпуснати други 30 млн. лв. от бюджетния излишък, чиято съдба е останала неизвестна. Тази година на ведомството на Етем са дадени 169 млн. лв. от бюджетния излишък, а то не е предприело абсолютно нищо за справяне с кризата в страната.

От ДСБ казаха още, че ще проведат консултации с останалите опозиционни сили в парламента заради предложението на партия „Ред, законност и справедливост" да бъде поискан вот на недоверие на правителството. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5387 |23.12.2007 Иван Костов: Програмата и новият десен проект на ГЕРБ са популистки . 2| 5658 |12.12.2007 И Костадинов напусна НДСВ - прозрял, че партията не е за коалицията . 4| 5063 |05.12.2007 Иван Костов: Тристранната коалиция стана четиристранна . 9| 4868 |03.12.2007 Костов изкомандва: Пълен напред към властта!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads