Реклама / Ads
14| 5308 |23.04.2021 НОВИНИ

Първан Симеонов: Борисов се държи все едно не е на себе си

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
Различни са настроенията в партиите. Случи се това, което Борисов очакваше – да победи на изборите. В момента се излагат всички. Погледнете дневния ред на парламента – това са предизборни неща, а Борисов се държи все едно не е на себе си. При едни нови избори може да има изненади.
 

Това прогнозира по БНТ политологът Първан Симеонов.

 

Парламентът му изглежда, както в неговото детство Великото народно събрание. След няколко седмици ще стане досаден, смята той. По думите му ситуацията е патова.

 

„Имаше силен протест, но и силен ГЕРБ. На изборите все пак надделяха силите на промяната. БСП е партия на статуквото, но е и една от опозиционните партии“, допълни Симеонов.

 

Според него за държавата е най-добре легитимното мнозинство да започне да управлява държавата и то за важните неща – икономиката, здравеопазването и т.н. Промяната на изборните правила няма да промени изборните резултати, смята политологът.

 

„Трябва да има няколко теми, по които те да са обединени, като например смяна на модела на управление на ГЕРБ. Ние нямаме национално време за губене, за да рестартираме постоянно държавата“, коментира още Първан Симеонов.

 

„За момента президентът Радев е единственото обединяващо звено. Той използва тази сила. Предстоят президентски избори, на които той влиза с най-високо доверие“, каза политологът. Според него е мантра, че президентът иска да прави служебен кабинет. „Той има готовност. Когато се направи правителство, ще има повече време да се пипа Изборният кодекс“.

 

„От „Има такъв народ“ мълчат, защото не знаят какъв е планът или за да не правят грешки. Това засега е ОК за тях“, смята още Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5236 |23.04.2021 За да измие срама на Теменужка Петкова, ГЕРБ иска оставката на Манолова от Комисията за проверка на „Борисов 3“ . 74| 18659 |23.04.2021 Сензация! Борисов - син на Хитлер. Доказателствата . 13| 4849 |23.04.2021 Сашо Диков: Борисов е спокоен, докато Гешев е главен прокурор . 2| 2989 |23.04.2021 Тодор Байчев, БСП: Желанието ни е правителството на Борисов да престане с назначенията в т.нар. среден ешелон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads