Реклама / Ads
4| 3828 |03.01.2022 НОВИНИ

Първан Симеонов: Правителството не ”хуква през глава”, подхожда предпазливо

.
Първан Симеонов
”Правителството подхожда доста предпазливо и не бърза в действията си, виждаме, че то не ”хуква през глава” да върши някои неща, а първо анализира, което е логичният вариант”. Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“ за изводите от първите действия на четворната коалиция, начело с ”Продължаваме промяната”.
 

"Трудно е едно коалиционно правителство да прави бързи е резки реформи,  дори Кирил Петков посочи, че и мораториумът е временно действие.


На едно място са събрани в това правителство сини и червени, така че, такова правителство няма как да има някакав грамаден размах, защото то е базирано на компромис.

А и аз не мисля, че това е необходимо. Грамадният размах е донякъде част от популистката риторика на протестите.


Сега, когато дойде време за работа, те трябва действително да внимават и да обмислят. Защото точно крачката с мораториума е доказателство, какво може да се случи и как може да се подхлъзнеш, когато имаш толква опитна опозиция като ГЕРБ", каза още в "Преди всички" Първан Симеонов.


По думите на Първан Симеонов при министър-председателят и Асен Василев, при близките им сътрудници, има наивност.


"Те носят обновление и това се харесва от хората. Може би няма да е най-реформаторското управление, но при всички случаи ще се опитат бъдат модернизационен проект. И като такова ще го гледат хората. И това ще им донесе успех сред обществото.

Модернизация във всяка сфера - администрация, дигитализация, догонване на останалите европейски страни.


Да направят България малко по-западно изглежащо място", обобщи Първан Симеонов.


"Това е сблъсъкът между прогресивно-западното и едно малко по-балканско, консервативно схващане за политиката.


Това ще са и основните разломи в обществото. Разломът Украйна, Семерна Македония, коронавируса - това са и основните разделителни линии в обещстовото. А в коалицията ги има също", поясни Първанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6518 |23.12.2021 Атанас Атанасов: Ясно се вижда симбиозата между прокуратурата и правителството на Борисов . 0| 5104 |17.12.2021 Адв. К. Симеонов: Гешев превърна прокуратурата в хленчеща поръчкова институция . 4| 3243 |17.12.2021 Първан Симеонов: Българската политика е безвкусна манджа, всеки път я претопляме . 2| 2925 |17.12.2021 Корнелия Нинова: Правителството финансира изграждането на детски градини и ясли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads