Реклама / Ads
10| 4545 |04.06.2015 НОВИНИ

Първанов: Калфин e топминистър; и Павлова става

.
Георги Първанов
Критично се приема дейността на част от министрите в кабинета, докато други определено стоят стабилно и вдъхват респект, казва за Фокус Георги Първанов, президент на България в периода 2002-2012 година и председател на АБВ.
 
Относно политическата ситуация в страната половин година след парламентарните избори, Първанов обясни: „Политическата обстановка е доста динамична, но общо взето в рамките на една стабилност, която се очакваше при формирането на кабинета”.

„Наблюдават се тенденции за прегрупиране по отделни въпроси, както се казва тематични мнозинства, в парламента. Критично се приема дейността на част от министрите, докато други определено стоят стабилно и вдъхват респект. Нормално за първите шест месеца на един кабинет, трудното тепърва предстои”, обясни Първанов.
 
На въпрос дали успява да се справи правителството на Бойко Борисов с поставените му задачи за решаване, Георги Първанов коментира, че срокът е твърде кратък, за да се могат да се правят генерални оценки. „Без съмнение има министри, който стоят доста добре и се радвам, че между тях, може би начело, е вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той реализира една мащабна програма за социални реформи, не само пенсионната, показа характер и в същото време изключителна диалогичност и способност да постига съгласие по една много възлова и сложна тема”, посочи той. „Разбира се има и други министри – министър Лиляна Павлова, както в предишния мандат, така и сега работи много успешно. Но на този фон, отново ще кажа, че има и такива, които очевидно предизвикват противоречиви коментари”, уточни той. „За съжаление, ето министърът на отбраната, дори в последните дни, с всяко свое действие предизвиква противоречиви и дори крайно негативни коментари. Това определено създава недоверие към министерството като цяло, към политиката във военната сфера. Там рано или късно ще се стигне до промяна", каза още Георги Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5440 |02.06.2015 Калфин: Конфликтът в Гърмен – заради бедността на българина . 15| 5454 |28.05.2015 Вицепремиерът Калфин: Кръст на комисията по досиетата . 5| 4370 |27.05.2015 Плевнелиев хвали Калфин пред зрелостници . 4| 5762 |17.05.2015 Калфин: По-висока пенсия, по-късно пенсиониране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads