Реклама / Ads
30| 5452 |23.01.2009 НОВИНИ

Първанов ще гледа Котоошу в Япония и ще посети социалистически Виетнам

.
Президентът на Република България и г-жа Зорка Първанова ще направят официални посещения в Япония на 25-29 януари и в Социалистическа република Виетнам на 29-31 януари., съобщава официалният сайт на държавния глава.
 

 

Президентът Първанов ще посети Япония по покана на японското правителство. През 2009 година се отбелязва 50 - та годишнина от възобновяването на дипломатическите отношения между България и Япония. Визитата на президента Първанов ще отбележи началото на Годината на България в Япония.
Държавният глава и съпругата му ще имат аудиенция при Техни императорски величества император Акихито и императрица Мичико. Императорът и императрицата ще дадат обяд в чест на българския президент и съпругата му. В програмата на посещението са предвидени срещи на президента Георги Първанов с министър-председателя на Япония Таро Асо и с председателите на Долната и Горната камара на японския парламент.
В рамките на визитата ще се проведе икономически форум Япония - България, организиран от Японския съвет за международен обмен. Държавният глава ще присъства на откриването на изложба “Кирилицата: азбука на България, азбука на Европа”, която е част от проявите в Годината на България в Япония. Президентът Първанов ще присъства и на последния ден от годишния турнир по сумо с участието на Калоян Махлянов – Котоошу. В последния ден на посещението в присъствието на българския държавен глава и на принца и принцеса Акишино ще бъде открита изложбата „Тракийските съкровища”. В програмата на визитата е предвидено и посещение в старата столица на Япония - Киото. В Япония българският президент ще бъде придружаван от зам.-министър председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин, министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, народните представители Бойко Великов и Васил Калинов, постоянния представител на Република България в ЮНЕСКО Ирина Бокова, зам.-министрите на икономиката и енергетиката и културата Анна Янева и Иван Токаджиев.
По покана на виетнамския държавен глава Нгуен Мин Чиет българският държавен глава ще направи официално посещение в Социалистическа република Виетнам.
В програмата на визитата са предвидени среща на президента Първанов с виетнамския му колега и разговори на двете официални делегации.
Президентът ще разговаря с председателя на Народното събрание Нгуен Фу Чонг и с генералния секретар на Виетнамската комунистическа партия Нонг Дък Ман.
Държавният глава ще се срещне с членове на Дружеството за приятелство на Виетнам с България, съобщава още сайтът на президента. В делегацията на държавния глава са министрите на правосъдието и на околната среда и водите Миглена Тачева и Джевдет Чакъров, народните представители Васил Калинов и Бойко Великов, заместник-министрите на външните работи, на икономиката и енергетиката и на културата Радион Попов, Анна Янева и Иван Токаджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6126 |22.01.2009 Филм за Г. Първанов снимат в Перник . 5| 4681 |21.01.2009 Близо 19 млн. души гледали в интернет встъпването в длъжност на Обама . 20| 4978 |21.01.2009 Първанов пише писмо на Обама . 44| 5456 |17.01.2009 Десант на руски журналисти в София, посрещат ги Първанов и Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads