Реклама / Ads
2| 2725 |28.04.2023 НОВИНИ

За първи път в света: Бг-ултрамаратонецът Краси Георгиев за 2 седмици в стъклена клетка

.
Краси Тодоров
В неделя ултрамаратонецът Краси Георгиев ще влезе в стъклена клетка в София, в която ще остане две седмици. Специалното съоръжение ще бъде монтирано до НДК.
 

„Когато вляза вътре, аз няма да мога да излизам, няма да мога да правя нещо, но пък го правя за благотворителна цел. Това е много важно за мен и се радвам, че столична община ме подкрепиха с тоя готин проект. Благотворителността ще бъде дигитални зависимости, като се стигне до по-тежките, за това събирам пари този път“, каза по Нова Тв Краси.

 

„Вътре ще имам само пътека и легло. Храна ще ми донасят, но ще си изкарвам храната с бягане. Колкото повече бягам, толкова повече храна, и хората ще могат да ми дават различни предизвикателства да правя вътре в тази клетка. Ще имам тоалетна, но с къпането ще е трудно и затова ще имам мокри кърпички. Надявам се да даряват за каузата, за борбата срещу зависимостите, всякакви зависимости, било то към дигитални устройства или към алкохол и наркотици“, допълни Краси.

 

Той ще бъде наблюдаван от криминалния психолог  Тодор Тодоров.  „Такова нещо не е правено досега. По-скоро като атракция преди 20-тина години е направено в Англия, където един илюзионист е в една клетка на Темза, но то по никакъв начин не е обвързано с такава кауза. По никакъв начин неговото психоемоционално състояние и какво се случва, когато е в такава изолация, не е проверявано и не е проследявано. Така че реално погледнато, това което сега правим, до момента няма аналог“, заяви Тодоров.

 

„Като криминален психолог ние се шегуваме, че трябва да се намеся в случай, че Краси накрая реши да чупи с глава клетката, в която се намира, това е в кръга на шегата, естествено. С екипа ми всъщност ще проследяваме през цялото време какво е неговото състояние, какви са промените, какво се случва, когато човек е в изолация и то две седмици. Ние всички много добре помним какво се случи с нас преди две години и всички доклади, които излязоха. Затова искаме да видим как му влияе изолацията и как влияе върху възприятията му към света“, добави Тодор Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2934 |26.04.2023 Започва вълна от протести за по-високи заплати, служителите на ”Архиви” са първи . 20| 2781 |25.04.2023 Медведев и Москва пак дрънкат с ядрено оръжие. Вече може да ударят първи . 7| 2642 |24.04.2023 Радев не каза дали ще връчи първия мандат тази седмица . 3| 3040 |24.04.2023 Радев връчва първия мандат на ГЕРБ тази седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads