Реклама / Ads
63| 5911 |23.02.2011 НОВИНИ

Патрашкова изброи 14 сметки на Цветанов

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Но всъщност те били на тъста и тъщата му.
 

Според Кристина Патрашкова финансите на вътрешния министър минавали през зорките очи на родителите на съпругата му. Това станало ясно по време на пресконференция на „Галерия”, която те дали превантивно в очакване на доклада за доходите на Цветанов от НАП. Като тяхната цел била властта да не попадне в готвения капан...

Журналистката била категорична, че в тези 14 сметки се правели всеки месец вноски, като личните „финансови експерти” на шефа на МВР оперирали с различни банки, като най-предпочитана била СИбанк. Патрашкова била потресена, че Цветанов принуждавал в момента тези възрастни хора да бъдат разследвани.

Тя посочила, че министър Цветанов е рекордьор по пътувания извън страната. В периода 2004г - 2010г Цветанов бил преминал границата на страната 97 пъти, като е пътувал включително до САЩ и Саудитска Арабия.

Министър Цветанов демонстрира луксозен начин на живот, коментирала Кристина Патрашкова, допълвайки че министърът често кани журналисти на коктейли да го снимат, на които и присъства и неговият приятел Веселин Маринов.  Според нея било необходимо НАП да разследва и певеца.

Патрашкова и Дачко били категорични, че 150 хиляди лева е сумата, произходът на която родителите на съпругата на вътрешния министър не могат да обяснят.На заместника й пък случаят му приличал на римейк на историята с парите на Вальо Топлото и вече покойната му майка.

Този път не човек с каскет, а служители на НАП осветлил вестника за Васил и Стефанка Георгиеви, които са участвали в разследването на имуществото на Цветанов, продължило близо 4 месеца. Цветан Цветанов пере пари, като основната част от сумите минават през Васил и Стефанка Георгиеви, твърдят те.

В периода 2004 - 2009 година двамата пенсионери са имали доходи в размер на около 700 - 800 лв. месечно като част от парите са от пенсиите им, а останалата част са доходи от дивиденти на тъста. Приходите на двамата за този период общо са в размер на 83 608 лв., а разходите - 36 528 лв.Според старателните изчисленията на вестника двамата пенсионери са успели да спестят за тези години общо около 47 хил. лв. Те обаче са купили имоти и са правили дарения на стойност малко над 200 хил. лв. Съпоставено със средните статистически данни на НСИ за приходите и разходите на едно средно домакинство, двамата роднини на вътрешния министър са живели скромно.

От ръководството на вестника представили документ, от който ставало ясно, че Георгиеви са направили дарение в присъствието на нотариус и в размер на 30 хил. лв. Парите трябвало да послужат за ремонт на вилата в село Шума.

От "Галерия" изразили недоумение каква е причината близки да дават пари на Цветанов и съпругата му в присъствието на нотариус, като изрично казват за какво да бъдат използвани сумите.Освен това журналистите попитали как е възможно с чиновническа заплата Цветан Цветанов, който по това време е неформален лидер на ГЕРБ, да може да си позволи 97 пътувания в чужбина.

"Как с чиновническа заплата под 1000 лв. Цветанов е навъртял такъв километраж", запитал Явор Дачков.

"Цветанов пътува по-често от Надежда Михайлова по времето, когато беше външен министър", коментирал Дачков.

Кристина Патрашкова изтъкнала от своя страна, че вътрешният министър има изключително арогантно поведение и винаги отричал очевидни факти. Освен това тя добавила, че тези 14 банкови сметки са само на тъста и тъщата му, но не е ясно самият министър какви банкови сметки има.

Явор Дачков призовал комисията "Кушлев" веднага да запорира имуществото на двамата роднини на вътрешния министър.
Те призовали градският прокурор Николай Кокинов да започне незабавно разследване на внезапното забогатяване на Цветанов веднага след излизането на официалния доклад на НАП.

Явор Дачков припомнил, че идвайки на власт, премиерът Бойко Борисов обеща да се бори безкомпромисно срещу всеки заподозрян за корупция.По думите му, премиерът много добре е знаел за прането на пари на Цветан Цветанов, пазил е гърба му и за това трябва да понесе солидарно отговорността.

Заместникът на Патрашкова заявил още, че Цветан Цветанов държи каналите за финансиране на Борисов и ГЕРБ.Дачков подчертал, че двамата знаят мръсните си ризи и престъпленията, които са вършили и по този начин от "Галерия" си обясняват факта, че Борисов все още не се е разделил с вътрешния министър.

"Всеки от двамата знае всички мръсотии, мръсните кирливи ризи и престъпления на другия", коментира още той.
"Не можеш да обясниш на над два милиона пенсионери, че родителите на съпругата ти са спестили толкова пари. Това е цинично", категорично заяви още Дачков и за пореден път изрази опасения, че проверката на НАП ще бъде манипулирана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 9967 |22.02.2011 Цветанов вади скрити козове срещу "Октопода" . 31| 5310 |22.02.2011 Цв. Цветанов: Не съм платил сметката на Цв. Йовчев . 41| 5592 |21.02.2011 Догадките за смяна на Цветанов не спират . 80| 5445 |20.02.2011 Цв. Цветанов: Бъдещият президент на страната ще бъде от политическа партия ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads