Реклама / Ads
0| 3821 |08.03.2022 НОВИНИ

Патриарх Кирил: Гей парадите са част от причината за войната в Украйна

.
Патриах Кирил, Владимир Путин
Лидерът на Руската православна църква твърди, че гей парадите са част от причината за войната в Украйна.
 

Московският патриарх Кирил, дългогодишен съюзник на руския президент Владимир Путин, заяви, че конфликтът в Донбас е за „фундаментално отхвърляне на така наречените ценности, които се предлагат днес от онези, които претендират за световна сила“.

 

„Тестът“ на чия страна сте, каза Кирил, е дали страната ви желае да провежда гей паради.

 

„За да влезете в клуба на тези страни, е необходимо да се проведе гей парад. Не да правим политическо изявление „ние сме с вас“, не да подписваме споразумения, а да правим гей парад. И знаем как хората се съпротивляват на тези искания и как тази съпротива се потиска със сила“, каза Кирил по време на проповед в Москва.

 

Кирил категоризира войната като борба с „метафизично значение“, човечеството да следва Божиите закони.

 

„Това, което се случва днес в сферата на международните отношения, има не само политическо значение. Говорим за нещо различно и много по-важно от политиката. Говорим за човешкото спасение“, каза той. 

 

„Ако видим нарушения на Божия закон, ние никога няма да се примирим с онези, които разрушават този закон, размивайки границата между святост и грях и още повече с онези, които насърчават греха като пример или като един от моделите на човешкото поведение", каза Кирил.

 

„По тази тема днес има истинска война“, каза той.

 

Патриарх Кирил е основна религиозна фигура в Русия. Той е подложен на натиск от собствената си църква от началото на войната да заклейми агресията на Путин, но публичните му изявления досега не успяха да направят това. Напротив, езикът на Кирил подкрепи визията на Путин за духовна и светска руска империя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3021 |03.03.2022 Обръщение на патриарх Неофит към българите за Освобождението . 0| 5447 |27.02.2022 Патриарх Кирил застана зад Путин, ”руската земя” била не само Русия, но Украйна и Беларус . 0| 3079 |25.02.2022 Патриарх Неофит: Кръвопролитията и отнемането на невинни животи са недопустими . 2| 3251 |15.02.2022 Вселенският патриарх: Война в Украйна може да бъде Трета световна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads