Реклама / Ads
24| 15678 |28.09.2022 НОВИНИ

Петков дойде на предизборен ТВ дебат вместо Сабрутев. Дончев и Сачева се разсърдиха и си тръгнаха

.
Не предизборен дебат, а предизборен цирк се разигра в сряда вечерта в ефира на bTV. По регламент в студиото на телевизията тезите на „Продължаваме Промяната“ трябваше да защитава Венко Сабрутев. Вместо него обаче на банката, отредена за представителя на „Промяната“ се яви бившият премиер Кирил Петков. Това предизвика смут, дори гняв у някои, дори водещата Мария Цънцарова не скри раздразнението си, защото това не било по правилата на бТВ.
 

Поканени в решаващия дебат бяха Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната“, Христо Проданов от „БСП за България“, Деян Николов от „Възраждане“, Мартин Димитров от „Демократична България“ и Любомир Каримански от „Има такъв народ“. В последния момент към дебата се присъедини и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който заяви, че бил наблизо и като разбрал какво става решил да се включи. 

 

„Сега сме изправени в безпрецедентна ситуация. В последния момент Венко Сабрутев от ПП не се яви за началото на дебата - без предупреждение. Пред студиото на bTV се оказа бившият премиер Кирил Петков“, заяви в началото на дебата водещата Цанцарова. По думите й в нито един момент от bTV не били предупредени за смяната.


.
Източник: стопкадър, bTV

 

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ се обоснова - щом Сабрутев нямал възможност да дойде, нямало нищо по-хубаво самият той да отговори на най-важните отговори, касаещи всички български граждани. „Когато Венко не можа да дойде, аз реших, че няма по-подходящ човек от мен. Виждам, че ГЕРБ се страхуваше да направи дебат между мен и Борисов, този страх в момента виждаме и у двама кандидати на ГЕРБ“, добави експремиерът.

 

Последваха словесни престрелки по оста Дончев-Цънцарова-Петков.

 

„Аз разбрах, че това е свободно мероприятие и бях на 15 минути оттук и реших да дойда“, отвърна Томислав Дончев. 

 

„ГЕРБ можете да доведете само хаос“, каза бившият министър-председател. От своя страна Томислав Дончев заяви, че политически сблъсък на цели, програми е важен, но преди това има друг разговор. „И тук съм съгласен за правилата, ако не се спазват правилата и си непоканен, то какво ще се случи с целите програми“, каза той.

 

„Къде се крие господин Борисов“, попита Кирил Петков.


.
Източник: стопкадър, bTV

 

Водещата Мария Цъцнарова отново уточни, че дебатът не е лидерски и помоли Кирил Петков да спазва правилата.

 

След монолог от страна на Томислав Дончев, представителите на ГЕРБ се разсърдиха, фръцнаха се и си тръгнаха. Преди това призоваха за дебат за свободата на словото. 

 

„Когато един човек излъже и наруши Конституцията, той ще го направи още веднъж. Не мога да толерирам нарушаването на правилата в дебата“, намеси се и Любомир Каримански от бившия коалиционен партньор на „Продължаваме Промяната“ - „Има такъв народ“.

 

Минути по-късно дойде и официална позиция от страна на „Промяната“.

 

„Кирил Петков се яви на предизборния дебат в ефира на bTV вместо Венко Сабрутев, който беше лично възпрепятстван. Това се оказа голям проблем за ГЕРБ, които изпратиха Томислав Дончев като подкрепление на Деница Сачева. След това ГЕРБ се уплашиха и напуснаха дебата. Когато хората имат нужда да чуят какви са решенията на партиите за бъдещето на България, единственото решение, което успяха да вземат ГЕРБ, е да избягат от отговорност“, написаха от партията на Кирил Петков и Асен Василев в профила си във Фейсбук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 32737 |27.09.2022 Цветанов разкрива: Борисов, Дончев и Петкова са се срещали с Бабаков и Воробьов от санкционния списък на ЕС в България . 19| 3088 |25.09.2022 Борисов пита Петков и Василев как си представяли дебат, след като го арестували незаконно . 13| 7676 |24.09.2022 Кирил Петков: Борисов да не се крие, а да излезе на предизборен дебат . 5| 4568 |19.09.2022 Петков и Василев обвиниха ГЕРБ в скандални злоупотреби с евросредствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads