Реклама / Ads
1| 4839 |28.09.2009 НОВИНИ

Петков ще съди Дянков за клевета

.
Румен Петков Източник: Вяра Йовева
Бившият вътрешен министър Румен Петков внесе тази сутрин жалба за клевета и набеждаване в Софийската районна прокуратура срещу вицепремиера Симеон Дянков.
 

По думите на Петков Дянков e изказал клеветнически и дълбоко неверни твърдения по няколко теми:

Като абсурдни и неверни Петков определя твърденията на вицепремиера, че бившият министър на вътрешните работи е възпрепятствал пряката връзка между информационните системи на НАП и Агенция „Митници". В жалбата си Румен Петков пояснява, че министърът на вътрешните работи няма никакви правомощия по отношение на митниците и НАП и че тези структури винаги са били на подчинение на финансовото министерство.

Като абсурдни Румен Петков определя и твърденията на финансовия министър, че по негово време вътрешното министерство е поръчало 4 хеликоптера за туристически цели. Те според Петков те били важна част от ангажиментите ни по присъединяването към Шенген. В този смисъл с твърденията си Дянков е злепоставил българската държава пред партньорите ни от ЕС.

Петков обясни, че първо, самолетите не ги е купил той, няма как вътрешният министър да ги купи, защото има специално структуриран комитет „Шенген". Второ, не когато той е бил вътрешен министър, а доста след него, са определени критериите и са внесени в специална служба в министерството на финансите - централно звено за финансиране и договаряне, която има за директор Иванина Белева. Той сам е предложил Белева също да бъде поканена за разговор в прокуратурата, за да се изясни по кое време е извършено действието, в това число и професионалните екипи, които трябва да определят параметрите на хеликоптерите, които са необходими за обезпечаване сигурността на външната ни граница - 3 са хеликоптерите по Шенген и един по програма ФАР", заяви Румен Петков.

Той изрази надежда, че крайно време е в България всеки лъжец и клеветник да бъде осъден, добави бившият вътрешен министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4561 |25.09.2009 Р. Петков с въпросите си от FROGNEWS към главния прокурор . 5| 5176 |25.09.2009 Дянков и Миков се обиждаха на "крадец" в парламента . 2| 4377 |25.09.2009 Реформа за единен надзор иска Дянков . 13| 5441 |24.09.2009 Румен Петков: Куйович лъже, че ми е плащал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads