Реклама / Ads
74| 15260 |29.10.2010 НОВИНИ

ПГУ командвало Първанов на „Позитано”, подписвал документи без да гледа

.
Политическият затворник и емигрант във Франция Петър Бояджиев предостави на Frognews.bg да публикува документа, уличаващ настоящия президент Георги Първанов в пряка зависимост от бившата Държавна сигурност до 2000 година(виж документа по-долу). Днес в сутрешния блок на БНТ1 Бояджиев, който от няколко дни е отново в страната, обяви, че разполага с подобен документ и го показа пред камерите.


Пред репортер на сайта той разкри, че през лятото на 2000 г. бивш генерал от Първо главно управление на ДС, с позиции на „Позитано” 20, е поискал от него да осъществи контакт с фактори от Франция за реализиране на проекта АЕЦ „Белене”, както и помощ с френските социалисти за социалдемократизирането на БСП.

„Попитах дали тогавашният лидер на БСП Георги Първанов е в течение на исканата помощ, а генералът ми отговори, че от Първанов нищо не зависи, а изпълнява каквото му се нареди. Реших да експериментирам с провокация и настоях, ако е така, лидерът на БСП да ми подпише официално пълномощно, за да предприема евентуални действия. Офицерът от ДС ми каза да напиша текст за пълномощното, който ме удовлетворява, а Първанов ще го подпише. Съчиних няколко изречения и ги предадох на парламентьора. След два-три дни той се появи и ми предостави официално писмо, с подписа на Първанов и печата на БСП, изведено от канцеларията на „Позитано”. Текстът беше непроменен, както го написах аз”, обясни интригата Бояджиев.

Няколко седмици по-късно се засякъл с Георги Първанов в кулоарите на парламента и го спрял за разговор. „Показах му подписаното от него писмо и го попитах: „Гошо, ще вършим ли тази работа?” Той погледна листа, изчерви се целият, не знаеше как да отговори, усети се, че е попаднал в капан, и е бил подведен.”, спомня си днес Петър Бояджиев.

Според него този случай не е за подценяване. Показателен е от една страна, че поне до влизането си на „Дондуков”2, като лидер на БСП Първанов е бил зависим от службите и е подписвал каквото му предложат кукловодите от службите, без да коментира за негативни последици или да им възразява. От друга страна, обаче, тази история показвала, че в партията на социалистите други управляват и нареждат. Емигрантът обясни още, че на този етап ще запази името на генерала от ДС, но ако Първанов иска да е открит, нека сам го съобщи на обществото.

Петър Бояджиев коментира, че се решил да извади компромата, провокиран от наглостта на Първанов да прави нов политически проект и да въвлича хората в капани и експерименти, след като не е оправдал доверието им два мандата. Освен това от последните изявления на държавния глава ясно се виждало, че адвокатства на Октопода и атакува Бойко Борисов и Цветан Цветанов, заради обявената битка на мафията, след като само до преди година е мълчал съучастнически за престъпленията на Тройната коалиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4572 |29.10.2010 Първанов влезе в задочен диспут с управляващите . 35| 4940 |29.10.2010 И десни в проекта на Първанов . 6| 5730 |28.10.2010 Ангелов "чукна" среща на Първанов в Лисабон . 18| 6057 |28.10.2010 Сл. Трифонов: Нямам нищо общо с Първанов
Реклама / Ads