Реклама / Ads
20| 5202 |24.02.2009 НОВИНИ

"Планет" отърва взрив; до заведението учат стотици деца

.
Дали съмнителният пакет с взривно устройство е бил предназначен за "Планет" все още не е известно, както и това, дали е бил поставен за сплашване, или действително е трябвало да гръмне на пъпа на София.
 

 

Взривно устройство е било открито в съмнителния пакет в центъра на София на улица "Оборище", точно до заведението "Планет", съобщиха от пресцентъра на МВР. Съобщението в столичната полиция е получено в 7.08 часа и към мястото веднага са изпратени за проверка експерти от специализираната служба на МВР. Районът е бил частично заграден и обезопасен, временно е било затруднено движението. Пакетът е отстранен на безопасно място, предстои изясняване на състава и съдържанието на намереното вътре взривно устройство. 

Временно бе затруднено движението в района на кръстовището на столичните ул. "Оборище" и бул. "Васил Левски”. Вече то е нормализирано, премахнати са и полицейските заграждения.

Frognews.bg напомня, че в непосредствена близост до заведението "Планет" се намира Центърът за изучаване на чужди езици "Алианс", където ежедневно се обучават стотици деца, а навън, вкл. и пред "Планет" чакат техните родители и близки. Едва ли обаче обектът на злонамереното деяние е бил чуждоезиковият център, още по-малко Музеят за чуждестранно изкуство, малко по-надолу. За сметка на това "Планет" е сред известните заведения в София, което се радва на отбрана клиентела от т.нар. хай-лайф. Клубът е популярен и с пищните партита, с които отбелязва рождените си дни вече няколко години. Холивудски са посрещанията на гостите - с червен килим, камери и прожектори. Поканените на свой ред слизат с многобройна охрана от луксозни лимузини. Славата на заведението се разнесе и от над 70-те вида различни коктейли и 138 вида уиски, с които то стартира.

Дали съмнителният пакет с взривно устройство е бил предназначен за него все още не е известно, както и това, дали е бил поставен за сплашване, или действително е трябвало да гръмне на пъпа на София, точно зад "Александър Невски". Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5530 |24.02.2009 България - стабилна, а-ха да цъфне . 41| 5357 |24.02.2009 Пл. Орешарски: Няма нищо вярно в слуховете за злоупотреби . 32| 5956 |24.02.2009 Протест срещу "Илюжън"-а на Кр. Аврамов . 9| 5593 |23.02.2009 Учителите ще могат да гонят от час

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads