Реклама / Ads
3| 5588 |18.03.2012 НОВИНИ

Плашат русенски бизнесмен с подхвърлена дрога

.
Изнудвачите на русенския бизнесмен Петър П. го заплашвали, че ще подхвърлят дрога на дъщеря му, пише "Монитор".
 

 

След като търговецът на бебешки стоки вече им броил 200 хиляди лева, те поискали нови 60 000 евро.


Ще подхвърлим наркотик на дъщеря ти и тогава няма да можеш да се отървеш.” Това преляло чашата на търпението и притесненият баща подал жалба в полицията.

 

Това стана ясно в съдебната зала, в която състав на Русенския окръжен съд гледа мерките за неотклонение на шестимата души, обвинени в изнудването на бизнесмена. На подсъдимата скамейка застанаха шефът на отдел „Икономическо развитие” в община Варна Ивайло Костов, на 32 г., ясновидецът и собственик на СПА център "Мусита" в морската столица Божидар Караджов, на 29 г., които според обвинението са главни организатори на престъпната група. За съучастничество в изнудването се сочат небезизвестният русенски кръчмар Камен Г. и приятелката му Десислава И. За помагачи на четиримата са арестувани и двама студенти – русенецът и курсант във Военноморското училище Илиян Б., който е и бивш наш състезател по таекуондо, и шуменецът Георги Н. , на когото предстояло дипломиране по специалността „Право” във Варненския свободен университет. Според обвинението двамата студенти са участвали чисто технически в схемата.

 

В деня на предаването на сумата те трябвало да сменят две коли под наем с цел да се загубят следите им, в случай че са следени. Трябвало да сложат и синя лампа, за да се имитира полицейска кола.

 

В съдебната зала екстрасенсът Божидар Караджов поиска по-лека мярка, тъй като се грижел сам за двете си деца от първия си брак на възраст 9 и 11 г. „Майка им избяга в чужбина и никой не знае къде е. Сега се грижим с възрастния ми баща за децата. Освен това в момента тече ДНК експертиза за доказване на бащинството ми за трето дете от друга жена”, посочи като мотиви ясновидецът. Адвокатът му изтъкна, че Божидар страда и от онкологично заболяване и условията в килията ще влошат здравословното му състояние. Имал и проблеми с черния дроб след прекарана марсилска треска.

 

Оказа се също, че освен Божидар в групата има и друг много болен човек. Кръчмарят Камен Г. пък страдал от тежко сърдечно-съдово заболяване и от години ходел по доктори. Крехко здраве имал и общинарят, юрист по образование, Ивайло Костов. На всички съдът в Русе наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5114 |14.03.2012 Закопчаха общински шеф, рекетирал бизнесмени . 19| 6244 |28.02.2012 Трактора вземал бизнесмени за заложници . 47| 17029 |24.02.2012 Заради търговска война "поръчали" взривения бизнесмен? . 7| 7399 |12.02.2012 Русенските митничари удариха контрабандата на цигари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads