Реклама / Ads
221| 8315 |23.03.2014 НОВИНИ

Плевнелиев на път да вкара страната ни във война с Русия

.
Президентът Росен Плевнелиев "въвлече" страната ни във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим, пише "Монитор".
 

 

„Русия се проявява агресивно националистически както към Украйна, така и към страни от Югоизточна Европа, включително към България”, заяви Плевнелиев. Той попита риторично присъстващите какво според тях ще се случи оттук нататък. „Какъв е следният сценарий? В нашата страна имаме руско малцинство. Възможно ли е да организират протест и да се обадят на Русия, тя да прати свои хора и да се случи същото като в Крим? Ако това се случи, как ще постъпят българските социалисти и тези политици, които сега заявяват, че никога няма да се обърнат срещу Русия”, взе да разсъждава на глас държавният глава.

 

Според него в Украйна бил създаден руски модел на управление в който доминират олигархията, корупцията и контролираните медии. Такива проблеми той видя и в цяла Югоизточна Европа.

 

„В 17 страни „Газпром”  пазарува медии на килограм. Чрез купените от Русия медии населението в Украйна бе манипулирано и дълго живееше във виртуална действителност”, продължи лекцията си Плевнелиев. Той бил наясно какво точно се е случило в Крим – властите в Москва изпратили там войска и окупирали полуострова.

 

„Незаконният локален референдум бе проведен под дулата на руските калашници. За съжаление ден по-късно Крим вече бе анексиран”, отговори "компетентно" Плевнелиев на въпрос на българска студентка, която се поинтересува от конфликта. За разлика от останалите световни лидери, чиито позиции са далеч по-балансирани, президентът не се поколеба да обвини Русия в агресия спрямо местното население. Думите му предизвикаха възмущението на възрастен виенчанин.

 

"Имаме по-голям проблем и той е, че за пръв път след Втората световна война не знаем какво може да направи Русия. За съжаление властите в Москва вече не са надежден партньор. Те не държат на подписа, положен под държавни споразумения. За мен Крим е Украйна, а не Русия. А Украйна е Европа”, сопна се от своя страна президентът. Ден преди визитата си във Виена той бе на посещение в Лондон, където даде интервю за предаването HARDtalk на BBC.

 

"В България руски туристи купуват апартаменти по морето. Ако утре те се обадят в Кремъл и поискат да бъдат изпратени войски", предупреди за нашествие Плевнелиев в опит да аргументира искането си за обща позиция на ЕС спрямо отношението на Русия към Украйна. Същата теза той разви и в предаването "Панорама". Това взриви социалните мрежи, като хората не спираха да питат дали президентът не опитва да ни вкара във война.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 4894 |22.03.2014 Плевнелиев защити указа си за ЦИК с математика . 59| 6344 |21.03.2014 Плевнелиев: С Русия не трябва да е по братски, а по равно . 104| 7604 |21.03.2014 Станишев: Плевнелиев е като кулата в Пиза, наклонен към ГЕРБ . 84| 5510 |21.03.2014 М.Манолава:За Плевнелиев ГЕРБ е над морала и закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads