Реклама / Ads
0| 3299 |19.10.2022 НОВИНИ

Починалото 2-годишно дете било бито на три периода

.
Източник: Снимката е илюстративна
Ново обвинение ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното момиченце от Пловдив, което почина в болница след близо месец борба за живот.
 

 Жената беше задържана, а твърденията ѝ са, че тежките травми детето е получило вследствие на падане от леглото. Лекарите обаче изразиха съмнение, че то е било пребито. Този път прокуратурата ще проверява и дали социалните власти правилно са проследили как осиновителката е отглеждала момиченцето.

 

„Делото още вчера е изпратено на Окръжната прокуратура в Пловдив за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. От експертната справка става ясно, че причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна с отток. По делото има депозирана медицинска експертиза, която очертава три групи телесни повреди. Това означава, че в три различни времеви периода са му нанасяни телесни повреди - хематоми, охлузвания, натъртвания по цялото тяло. Обвинението касае домашно насилие. Предстои аутопсия на детето”, коментира зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев по НТВ.

 

Психиатричната експертиза на жената е установила, че тя е вменяема и може да участва в наказателния процес. Прокурорът обаче уточни, че в нея е липсвало всякакво майчинско чувство. Нито веднъж тя не е попитала какво е състоянието на осиновеното от нея дете. Единствено я вълнувало как ще се отнасят с нея в ареста.

Част от материалите по делото са и за работата на социалните служби. „Нямам никакви притеснения. Майката е посетена регламентирано три пъти, а останалите посещения са били нерегламентирани и са отразени със съответните протоколи. Тоест, проверките не са само три”, уточни директорът на „Социално подпомагане” - Пловдив Надя Танева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2850 |18.10.2022 Тежка черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на 2-годишното дете от Пловдив . 0| 2849 |17.10.2022 2-годишното дете, пребито от осиновителката си е починало . 11| 4650 |17.10.2022 Ивайло Мирчев, ДБ: Да пуснете ГЕРБ в изпълнителната власт е като да оставите малко дете само в сладкарница . 0| 3188 |13.10.2022 Спасиха дете от под руините на поразената от Русия жилищна сграда в Николаев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads