Реклама / Ads
12| 4141 |20.12.2020 НОВИНИ

Под прозорците на ЕС - българи отново на протест серщу властта у нас

.
Пореден протест се провежда под проорците на ЕС в Брюксел, за да поискат оставката на правителството на Бойко Борисов и да призоват за върховенство на закона и истинска демокрация. Българската диаспора в европейската столица вече седмици наред провежда протестите си, което накара Брюксел да погледне по-отблизо случващото се у нас.
 

Демонстрациите в България продължават дни наред. Гражданите искат да се сложи край на широко разпространената корупция и да се установи върхоевнство на правото. Основните проблеми пред държавата ни бяха очертани в първия по рода си доклад на Европейската комисия, а по-късно станаха част и от резолюция, гласувана и приета от Европейския парламент.

 

Заради протестите на българите в чужбина редица авторитетни международни издания обърнаха поглед към случващото се на площада в "Триъгълника на властта".

 

Междувременно протестиращите у нас граждани отправиха своите коледни пожелания в кратко видео в навечерието на светлите Коледни празници.

 

Ренета Инджова показа един подарък, който е получила от Люксембург, и чиято опаковка е под формата на чекмедже, в същия стил като чекмеджето на Бойко Борисов.

 

Този подарък се продавал на коледните пазари в Люксембург, като госпожа Инджова го определи като подигравка със страната ни, която е станала известна с чекмеджето на Бойко. Тя заяви, че иска този подарък да достигне лично до премиера и допълни:

 

"Аз съм на площада, и на Коледа ще бъда там, за да му го връча".


Отец Дионисий пожела покрай тези празници да бъдем единни, и да се борим слънцето на правдата да донесе такава справедливост на нашата страна, че този узурпатор на властта министър - председателя Борисов, да бъде вън от нея веднага след Рождество Христово.


Нели Димитрова от "Системата ни убива" изрази съжаление, че тяхната битка за Закона за личната помощ е завършила с провал и заяви, че властта е започнала война с хората с увреждания:

 

"Беше ни обявена война и ние излезнахме на улицата. Там, където започнахме, там ще завършим с оставката на това правителство. Дано да успеем да изградим едно по-добро общество!"


Петър Недевски от Орловград пожела ни всички българи благополучие и апелира те да бъдат единни. Той обеща, че протестите няма да спрат преди да постигнат целите си:

 

"Категорично заявявам, че тази битка няма да спре докато не постигнем каузата си, а тя е една - оставка на мракобесното правителство."


Мишел Стоянова известна и като Мишел от съпротивата заяви, че България трябва да се изправи. Тя пожела на всички българи да бъдат здрави и смели, и да въстанат въпреки страха.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4715 |19.12.2020 Джамбазки: Води се информационна война срещу България заради Скопие . 8| 3512 |19.12.2020 Станишев: Няма основания БСП да не подкрепи Румен Радев за втори мандат, за много българи той е носител на промяната . 16| 3397 |19.12.2020 Кремъл: България е назначена за “рупор на тезата за руската заплаха” . 11| 3711 |18.12.2020 Външно даде 72 часа на руския дипломат да напусне България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads