Реклама / Ads
13| 3767 |22.04.2021 НОВИНИ

Политолог: Предсрочните избори са руска рулетка

.
Любомир Стефанов
Предсрочните избори са рулетка и то руска рулетка. На този етап никой като че ли не иска да поеме отговорността, да поеме процеса „по изчегъртване на ГЕРБ от властта“, да застане начело на дружината и да каже – сега наляво, сега надясно. Това заяви политологът Любомир Стефанов.
 

"Партиите на статуквото, системните играчи, разчитат на някакъв електорат, но на новопоявилите се политически формации, особено на тези на ръба на парламентарната бариера, нищо не им гарантира, че при предсрочни избори след три месеца ще имат натрупан публичен кредит, който да им позволи да си увеличат изборния резултат", поясни той пред БНР.


Гражданите очакват конкретни действия и те не са свързани само с лов на вещици, категоричен е Любомир Стефанов, според когото партиите в парламента „се надвикват една друга, овикват се една друга с махленски език“.


"Освен премахването на ГЕРБ, не се вижда в какво друго се изразява промяната", коментира Любомир Стефанов.


„В момента не виждаме политически курс. Всички говорят за промяна – гражданите затова изпратиха такъв тризъбец – две коалиции и една партия, които да донесат промяна в новия парламент. Обаче те започват да предлагат повече от същото, тъй като нямат консенсус за тази промяна, освен да махнем ГЕРБ, в какво друго ще се изразява“, попита той.


Гадаенето насища общественото пространство с токсични спекулации, изтъкна още преподавателят.


"Гражданите искат посока и перспектива. Започва да се натрупва усещането за контрапродуктивен хаос", допълни Любомир Стефанов.


„Много е хубаво хора, които са били извън политиката, да влизат, тъй като внасят обратно нея свежи идеи, канализират или ревитализират процеси и позабравени идеи, но трябва да има посока. Разнобоят, който се излъчва, показва първо бягство от отговорност, второ – липса на идеи“, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3386 |22.04.2021 Каролев: Избори идват - юли или септември . 14| 5494 |22.04.2021 Замириса на избори - Борисов пак извади ”Пенчо Славейков” за пенсионерите . 10| 3078 |21.04.2021 Елена Йончева: Нови избори са част от демократичната процедура . 14| 5277 |20.04.2021 Политолог: ГЕРБ са в режим ”Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads