Реклама / Ads
18| 5455 |26.05.2011 НОВИНИ

Поп ще гони зли духове в М-Тел

.
Произволът на мобилните оператори и по-специално на М-Тел стана причина за поредния протест на недоволни потребители. Той ще се проведе утре в 18.30 часа, обявиха потребителски организации на пресконференция днес.
 

В уречения час зад австрийското посолство в София отец Георги Гелеменов ще извърши гонене на злите духове от М-Тел и от тяхната нова платформа, която е в клинична смърт, каза Янаки Ганчев, председател на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги.

Според него това е поредният протест, но не и последният. Ако няма отзвук, ще продължим с протестите преди изборите, закани се той.

“Лавинообразно е напускането на клиенти от мобилния оператор. Хората се махат и дори някои не пренасят номера си, само и само по-бързо да се махнат от него. Смятаме, че М-Тел върви към фалит. Ако абонатите продължат да се махат и ако компанията не успее да се справи финансово, то тя ще фалира”, каза още Ганчев. По думите му клиентите на оператора намалели с една трета от започване на проблема с платформата.

Янаки Ганчев и Богомил Николов от асоциация “Активни потребители” споделиха, че това, което мобилният оператор причини на потребителите си, може да се случи само в бананова република. Според тях има две хипотези за това защо новата платформа на М-Тел има такива проблеми вече 9 месеца. Едната хипотеза свидетелства за хакерска атака, а другата е, че самата компания не може да работи с новия софтуер.

Имаме информация от служители на М-Тел обаче, че по всяка вероятност в софтуера се разхожда Троянски кон, който е бил вкаран злонамерено от разочарован човек, напуснал компанията, добави Ганчев.

Според него обаче големият проблем е, че данните на хората не са защитени и че има изтичане на такива. Има изтичане на данни. Много от изкараните СРС-та бяха с номера на М-Тел, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5112 |01.12.2010 Духове в дома на Човека глас . 4| 5279 |22.04.2010 Цачева разбуни духовете на българите в Сърбия . 1| 4595 |18.09.2009 Икономическият доклад до президента разбуни духовете . 3| 6232 |08.01.2008 Скандалният филм „Баклава” разбуни духовете, детски кадри със сексуален подтекст в Интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads