Реклама / Ads
13| 5576 |13.04.2021 НОВИНИ

Последно: Слави Трифонов ще се закълне като депутат онлайн

.
Слави Трифонов
Здравният министър Костадин Ангелов потвърди новината, че Слави Трифонов е под изолация. Новите народни представители ще положат клетва в старата сграда на Народното събрание, а тези, които са под карантина, ще се закълнат онлайн. Освен лидера на ”Има такъв народ”, още двама представители на партията са под карантина.
 

По-рано през деня стана ясно, че Столичната РЗИ е карантинирала лидера на партията "Има такъв народ". Така той няма да може да участва в политическия и обществен живот още две седмици.


Още в нощта на изборите на 4-и април обаче Трифонов съобщи, че има симптоми. Заради направения по-късно тест обаче, карантината му също започва да тече със закъснение.

 

Първото заседание на 45-ото Народното събрание ще се проведе в старата сграда на парламента. За това се договориха днес на среща представители на формациите, които влизат в новия състав на законодателния орган.


Срещу решението Народното събрание да заседава в историческата си сграда са гласували само представителите на ГЕРБ, обясни заместник-председателят на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който не скри, че те имат и по-амбициозна цел.


„По предложение на „Има такъв народ“ първото заседание на Народно събрание - откриването на 45-ото Народно събрание, ще бъде в залата на Народното събрание, която една единствена и се намира срещу паметника на цар Освободител - знаете всички в България. Ние настояваме въобще заседанията на Народното събрание да се провеждат в тази сграда, а не в бившия партиен дом на Българската комунистическа партия“, обясни той.


Според съпредседателя на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова това е първа победа за новите формации в новия парламент. "ГЕРБ загубиха първото гласуване. Първото заседание ще бъде в сградата на Народното събрание с надпис „Съединението прави силата“, коментира Манолова.

 

След въпрос какви са били мотивите „против“ тя посъветва журналистите: „Питайте представителите на ГЕРБ“.

 

Договорено е да бъде спазена традицията и заседанието да бъде председателствано от най-възрастния депутат - Мика Зайкова от "Има такъв народ".

 

Ще се гласува явно, с вдигане на ръка. В старата сграда новите народни представители ще положат клетва, а тези, които са под карантина, ще се закълнат онлайн. Освен лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, още двама представители на партията са под карантина.

 

Разпределени са и местата в залата, като най-вдясно ще бъдат от "Демократична България", а най-вляво - БСП.

 

На първото заседание ще бъде излъчена и комисия, която да изработи нов правилник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4600 |13.04.2021 Петър Ганев: Ако Трифонов състави правителство, практически 240 депутати може да го подкрепят . 9| 3849 |13.04.2021 Анализаторът Слави Василев: Има вероятност за правителство около Трифонов, за да зашият шамар на Борисов . 7| 6987 |12.04.2021 Илиян Василев: Борисов се опитва през ПИК и ДАНС да удари Слави Трифонов . 8| 3242 |12.04.2021 Владислав Панев: Възможно е “Демократична България“ да подкрепи правителство на партията на Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads