Реклама / Ads
12| 4958 |10.10.2020 НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата край Лесово

.
Източник: БГНЕС
Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал в тежката катастрофа с пътнически микробус край Лесово, при която загинаха трима, а 11 пострадаха. На мъжа е повдигнато обвинение за катастрофата.
 

Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на  тежкотоварния камион с украинска регистрация. На 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян е с повдигнато обвинение за предизвикване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са починали повече от едно лица, съобщава Нова тв.

 

„Доказателствата, които са събрани към момента, категорично сочат, че товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач, на практика е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, обясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

 

Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Във вторник прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Вече второ денонощие продължава борбата за живота на най-тежко пострадалите при смъртоносната катастрофа между пътнически микробус и тир край Лесово.  Състоянието на две от жените, транспортирани със самолет „Спартан” до болница „Пирогов” в София, остава тежко, но стабилно. Жизнените им показатели остават стабилни. За тях се грижат в "Реанимация", те са под активно лекарско наблюдение. Двете жени имат множество травми и счупвания.

 

Спокойно е преминала нощта и за пътниците, настанени в ямболската болница. Двете пациентки, които са настанени в отделението по реанимация, са в тежко, но стабилно състояние.Сред тях е и 17-годишната дъщеря на едната от транспортираните в София жени.

 

"Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в "Хирургично отделение", те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата", заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

 

Всичките настанени в трите отделения на болницата са  под активно наблюдение. Ден след инцидента лекарите обясняват,че бързата и добра организация ,заедно с Министерството на здравеопазването, е била от изключително значение за пострадалите. Веднага в болницата са задействани всички медицински екипи, които да посрещнат големия брой тежко пострадали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5000 |13.09.2020 Пуснаха от ареста шофьора на тира, причинил катастрофата в Драганово . 39| 22086 |12.09.2020 Масирано провериха заведение в София. Собственикът е в ареста с обвинение, че финансира протестите . 25| 6088 |29.07.2020 4 часа игра на нерви между протестиращите и шофьора, опитал да пробие блокадата . 14| 4424 |22.07.2020 И Еленко Божков се сдоби с обвинение заради спирането на метрото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads