Реклама / Ads
1| 2630 |28.07.2023 НОВИНИ

Повдигнатите обвинения срещу Доналд Тръмп станаха 40

.
Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп получи нови три обвинения по делото за неправилно боравене със секретни документи. Това разширява обвинителния му акт до общо 40 пункта, съобщиха световните информационни агенции.
 

Новината идва в момент, в който Тръмп е заявил готовност да се яви на предстоящите избори като кандидат за президент от републиканците. Срещу него са заведени и други дела, по които той вече пледира "невинен".

 

Първоначалното обвинение, към което сега се добавят три нови пункта, беше повдигнато през юни. В него се твърдеше, че Тръмп е държал строго класифицирани документи в дома му в Мар-а-Лаго в Уест Палм бийч, щата Флорида. Освен това той е отказвал да ги върне на федералните власти. Доскоро по делото имаше двама обвиняеми, но в четвъртък прокурорите добавиха трети.

 

Новата порция обвинения са за умишлено задържане на информация за националната отбрана и за възпрепятстване на правосъдието.

 

Твърди се, че Тръмп е направил опит да изтрие видеозаписи от камерите в дома си, след като Министерството на правосъдието изрично е поискало кадрите. Касае се за охранителните камери на приземния етаж, където се предполага, че са държани секретните документи.

 

Бившият американски лидер е обвинен в оказване на натиск върху свой служител, който да изтрие видеозаписите.

 

С тези свои действия Тръмп е целял да попречи на разследването за неправилно съхранение на документи с класифицирана информация, информира Би Би Си.

 

След личния помощник на Тръмп Уолт Наута, разследван по същото дело, обвинение получи и още един служител - Карлос де Оливейра, управител на имението.

 

Освен делото за неправилно боравене със секретни документи, Тръмп получи обвинение и за бизнес измами в Ню Йорк, свързани с тайни плащания, направени по време на изборите през 2016 г., признат е за отговорен за сексуално насилие и клевета.

 

През следващите седмици бившият държавен глава може да бъде обвинен и в щата Джорджия за ролята си в опита да отмени изборите през 2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3038 |26.07.2023 Навръх рождения си ден: Кевин Спейси бе признат за невинен по девет обвинения за сексуално насилие . 1| 2644 |26.07.2023 УКРИНФОРМ: Повдигнати са обвинения в държавна измяна срещу бивш украински депутат . 0| 2582 |01.07.2023 Украйна повдигна първи обвинения за депортирането на сираци от Херсон . 5| 2900 |30.06.2023 Първи обвинения в Украйна заради депортацията на сираци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads