Реклама / Ads
2| 3740 |30.10.2017 НОВИНИ

Правителството отпусна 1 млн. лева за пострадалите от наводненията в бургаско

.
Източник: БГНЕС
Правителството отпусна 1 милион лева за аварийно-възстановителни дейности, които ще бъдат предприети след окончателния опис на щетите след наводненията в Бургаско. До края на седмицата ще завърши описването на щетите. Това съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков.
 
"Описът на щетите от наводненията започнал от първия ден имот по имот и на инфраструктурата. Общините вече са изплатили еднократна помощ на засегнатите домакинства", каза министърът. По думите му само по републиканските пътища нанесените щети са на стойност от над 4 милиона лева. Министърът на транспорта Ивайло Московски обясни, че за укрепване на реката край село Равнец е организирано изпращането на железопътни траверси. Той посочи, че по железопътната инфраструктура в района на бедствието няма големи щети.

Правителството прие Дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (т. нар. "Сребърен фонд") и Средносрочна стратегия за инвестиране на средствата от него за периода 2018-2020 г., съобщи пресслужбата на кабинета. Двата документа са одобрени от Управителния съвет на Фонда и предвиждат запазване на прилагания досега консервативен подход активите да се управляват при спазване принципите на надеждност, ликвидност и прозрачност. Настоящите пазарни условия не предполагат реализирането на висока доходност при желаните ниски нива на инвестиционен риск, поради което най-добрата алтернатива за инвестиране на средствата на фонда ще продължи да бъде под формата на депозит в Българската народна банка или други инструменти по сметки в нея.

Дългосрочната инвестиционна политика и средносрочната стратегия за инвестиране на средствата за периода 2018-2020 г. на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система ще бъдат актуализирани ежегодно в съответствие с тенденциите на финансовите пазари и при оценка на риска, и съответно ще бъдат внасяни за разглеждане и приемане от Министерския съвет. Този подход позволява своевременното и адекватно предефиниране на инвестиционната политика и средносрочната стратегия при настъпили промени в пазарната среда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4308 |30.10.2017 Правителството се подиграва с хората: Вдига със 7 лева прага на бедността . 1| 3949 |30.10.2017 Очаквано правителството прие Бюджет 2018 . 1| 3943 |30.10.2017 Скандал в Лондон: Член на правителството карал секретарката си да купува секс играчки и й правел намеци . 2| 4068 |26.10.2017 Кабинетът отпуска 1 млн. лева на Бургас и Камено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads