Реклама / Ads
20| 7347 |24.04.2021 НОВИНИ

Преди ”Борисов 3” да си отиде: Бетонираха мениджъра на мегахолдинга в икономическото министерство

.
Ден преди мораториума и съвсем на изрповодяк кабинетът в оставка “Борисов 3” продължи да вкопава свои хора на ключови позиции. Сменен и разширен е бордът на директорите в най-големия холдинг на Министерството на икономиката, въпреки че мандатът му изтичаше през май 2023 г.
 

Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДХК) е бил подновен и разширен. Тя управлява активи за стотици милиони левове, а под шапката й се намират всички дружества към икономическото министерство, от което съвсем скоро си тръгва Лъчезар Борисов, наследникът на Владислав Горанов в кабинета “Борисов 3”. 

 

С промяната се бетонира изпълнителният директор Ясен Спасов на поста за още пет години, информират от в. “Капитал”. ФрогНюз припомня, че това е поредната подобна рокада, а поредицата от смени стана причина за налагането на мораториум върху действията на правителството в оставка, което влиза с решение на 45-тото Народно събрание, а утре от ГЕРБ ще го атакуват пред Конституционния съд. 

 

Освен това, преди дни стана ясно, че по същия начин са бетонирани хора от тесния кръг на Борисов в любимите на премиера в оставка горски и ловни стопанства. За новината съобщиха от “За истината”, а решението е било взето броени дни след старта на новия парламент и стана ясно, че ГЕРБ са в политическа изолация и няма да може да управлява. Членове на управителния съвет и оперативното ръководство на Североизточното държавно предприятие, в чиито активи влизат горите и ловните стопанства на областите Варна, Шумен, Добрич и Търговище са бетонирани за пет години. 

 

С новата подмяна най-големият холдинг на икономическото министерство, който обединява от напомпаната с половин милиард компания "Монтажи", през национализираната "Авионамс" до млечната "Ел Би Булгарикум" остава под ръководството, което не счете за нужно да даде нито едно публично изявление през годините.

 

Има и нови попълнения. Едно от тях е синът на ректора на Висшето училище по застраховане и финанси Григорий Вазов - Радостин Вазов. Самият Радостин Вазов е заместник-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение и ръководител на катедра "Застраховане и осигуряване" в учебното заведение.

 

Самата ДКК пък като едноличен собственик е "освежила" борда на най-големия държавен оръжеен завод ВМЗ, макар че решението все още не е вписано в Търговския регистър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3727 |23.04.2021 Йордан Цонев: „Росенец“ е тема с предизборна употреба. Появи ли се, идват и предсрочните избори . 12| 9957 |23.04.2021 Евгений Кънев: Ако БТВ, Нова и БНТ имаха проверка на фактите, Борисов щеше да е в канала още преди 10 години . 19| 7183 |23.04.2021 На прощаване ”Борисов 3” неотложно отпусна близо 5 млн. за изкуствен остров край Варна . 32| 5132 |20.04.2021 Елена Йончева предупреди: Ако БСП реши да прави правителство, ГЕРБ ще го подкрепи. Не трябва да се стига дотам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads