Реклама / Ads
0| 4075 |17.05.2022 НОВИНИ

Предупреждение и от Путиновия “Первый канал”: Положението за Русия ще става по-лошо

.
Ако трябва да съм честен, ситуацията ще се влошава още повече за нас, руснаците. Не бива да поглъщате “информационни опиати”.
 

Това признание се чу не откъде да е, а от ефира на държавната руска телевизия “Первый канал”. Гост в предаването “60 минути” с водещ Олга Скабеева (една от най-прокремълските журналистки в телевизията) бе пенсионираният полковник Михаил Ходарьонок. Военният му анализ обаче съдържа и едно брутално честно послание към руснаците - войната с Украйна ще продължи, ще става все по-лошо, руските мъже са изправени пред масова мобилизация, а Русия - пред пълна изолация.

 

Откакто президентът Владимир Путин разпореди инвазията в Украйна на 24 февруари, руските държавни медии - и особено държавната телевизия - подкрепяха позицията на Кремъл. В ефир са се чули едва няколко опозиционни гласа. 

 

Това обаче изглежда се промени в понеделник вечерта, когато един известен военен анализатор даде груба оценка в ефира на главния държавен телевизионен канал за това, което Путин определя като "специална военна операция". 

 

"Не бива да поглъщате информационни опиати. Положението, честно казано, ще се влоши за нас“, каза Михаил Ходарьонок и допълни, че Украйна може да мобилизира 1 милион въоръжени мъже. 


Ходарьонок, военен колумнист на вестник gazeta.ru и възпитаник на една от елитните руски военни академии, предупреди преди инвазията, че подобна стъпка няма да е в националните интереси на Русия.


Руското нахлуване в Украйна уби хиляди хора, разсели още милиони и породи опасения от най-сериозната конфронтация между Русия и Съединените щати след кубинската ракетна криза от 1962 г. Войната също така показа постсъветските граници на руската военна, разузнавателна и икономическа мощ - въпреки опитите на Владимир Путин да подсили въоръжените си сили, руската армия претърпява много поражения в Украйна. Обсадата на Киев бе изоставена от руските войски, които вместо това насочиха усилията си на изток и се опитват да установят контрол над Донбас. 


Ходарьонок посочи, че украинците наистина са решени да се бият до последно, за да защитят родината си. След това бе прекъснат от Скабеева. Ходарьонок каза, че Русия трябва да види реалността. Той призова за "военно-политически реализъм". 


"Ако отидете отвъд това, реалността на историята ще ви удари толкова силно, че няма да разберете какво ви е ударило. Не размахвайте ракети в посока Финландия, за бога – това просто изглежда доста смешно", посочи още бившият полковник. 


По думите му Русия е изолирана.


"Основният недостатък на нашата военно-политическа позиция е, че се намираме в пълно геополитическо уединение и – както и да не искаме да го признаем – на практика целият свят е срещу нас – и ние трябва да излезем от тази ситуация".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4920 |16.05.2022 Трифонов с остро предупреждение към ПП: Правят и говорят каквото си искат . 0| 4635 |25.04.2022 “Первый канал” излъга, че Лондон заплашил Русия с ядрен удар . 0| 3197 |28.03.2022 ”Новая Газета” с второ предупреждение от ”Роскомнадзор”. Спира временно работа . 0| 4600 |26.03.2022 Речта на Байдън във Варшава - предупреждение за Путин и подкрепа за украинския народ /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads